بلومبرگ در مقاله بلندی به قلم شارونچو، سیرن چئونگ، و تسیوشی اینجیما، به تفصیل و از جهت های گوناگون به دشواری های اجرای تحریم کامل نفت ایران پرداخته است.
مهلتی که دولت ترامپ برای خریداران نفت ایران مقرر کرده است ۴ نوامبر به پایان می رسد. اما از هم اکنون علامت های مشخصی در دست است که دشواری ها بر سر راه تحریم کامل نفت ایران را نشان می دهد.
ژاپن، تایوان، و کره جنوبی، خریداران عمده نفت ایران از هم اکنون در تلاشند راه هایی پیدا کنند که بدون آسیب رساندن به رابطه شان با واشنگتن بتوانند نفت مورد نیاز را با قیمت مناسب تامین کنند.
چین که هم اکنون در یک جنگ تجاری و تعرفه ای با آمریکا درگیر شده است هنوز موضع مشخصی در این باره نگرفته است. از هند هم علامت های دو گانه ای مخابره می شود. دهلی نو می گوید تلاش می کند از تحریم های آمریکا معافیت بگیرد و یا برای پرداخت پول نفت وارداتی از ایران یک ساز و کار تازه ای پیدا کند، و مثلا به پول غیر دلار بپردازد و نیز از هم اکنون پالایشگاه های خود را برای قطع کامل واردات نفت از ایران بسیج کند.
دولت ترامپ مشخصا هدف از تحریم ها علیه ایران را اخلال در اقتصاد این کشور و وادار کردن حکومت به تغییر رفتار در داخل و خارج اعلام کرده است.
کارشناسان نفتی به بلومبرگ گفته اند بعید است آمریکا بتواند صادرات نفت سومین کشور بزرگ عضو اوپک را به کلی قطع کند و در بهترین حالت شاید بتواند بین ۸۰۰ هزار بشکه تا یک میلیون بشکه از صادرات نفت ایران را کم کند.