لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۲۲:۴۷

تحریم نفت ایران،عامل افزایش کسری عرضه و تقاضا


نفت ایران
نفت ایران

اداره اطلاعات انرژی، نهاد پژوهشی وابسته به وزارت انرژی آمریکا میگوید با تحریم نفت ایران کسری عرضه و تقاضا در بازارهای جهانی نفت افزایش یافته.

اداره اطلاعات انرژی آمریکا، نهاد و بازوی پژوهشی وابسته به وزارت انرژی آمریکا، میگوید که با تحریم نفت خام ایران کسری بین عرضه و تقاضای نفت در بازارهای جهانی بیشتر شده است.

پیشتر نیز وزات انرژی آمریکا در براورد ماه فوریه در مورد میزان تولید و مصرف گفته بود که عدم صادرات، و یا خارج کردن نفت ایران از بازارهای جهانی کسری بین عرضه و تقاضا را شش برابر خواهد کرد.

اداره اطلاعات انرژی آمریکا گفت بدون احتساب نفت ایران، در دو ماه گذشته مصرف نفت روزانه جهان ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه بیشتر از عرضه نفت میشد.
اﯾﻦ ارزﯾﺎﺑﯽ ﻧﺸﺎن ﻣﯽ دھﺪ ﻧﻔﺖ ﺧﺎم اﯾﺮان ﮐﻪ ﺗﻮﻟﯿﺪ نفتش ﻓﺮاﺗﺮ از ﺗﻘﺎﺿﺎی آن اﺳﺖ، ﻣﯽ ﺗﻮاﻧﺪ روزاﻧﻪ ﯾﮏ ﻣﯿﻠﯿﻮن و نیم ﺑﺸﮑﻪ از ﺷﮑﺎف ﻣﯿﺎن ﻋﺮﺿﻪ و ﺗﻘﺎﺿﺎی جهانی ﻧﻔﺖ ﺑﮑﺎھﺪ.

ارزﯾﺎﺑﯽ از ﺑﺎزار ﻋﺮﺿﻪ و ﺗﻘﺎﺿﺎی جهانی ﻧﻔﺖ ﺑﻪ ﺟﺰ احتساب اﯾﺮان در ﺣﺎﻟﯽ ﻣﻨﺘﺸﺮ ﺷﺪه اﺳﺖ ﮐﻪ اتحادیه اروپا آﻣﺮﯾﮑﺎ و بریتانیا و سابر کشورهای غربی در ﺣﺎل ﺑﺤﺚ و ﺗﺒﺎدل ﻧﻈﺮ درﺑﺎره ﺣﻤﻠﻪ ﻧﻈﺎﻣﯽ ﺑﻪ ﺳﻮرﯾﻪ هستند. همزمان ایران در حال مقابله با تحریم های غرب است و هشدار داده که حمله نظامی به سوریه منطقه خاورمیانه را به جنگ خواهد کشاند.

وزارت انرژی آمریکا میگوید تولید نفت جهان در ماه ژوئیه و اوت گذشته، بدون احتساب ایران، روزانه بالغ بر ۸۵ میلیون بشکه بود، در حالیکه مصرف روزانه نفت در جهان ۸۷ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه است. این وزارتخانه همچنین تولید نقت ایران را روزانه ۳ میلیون ۴۰۰ هزار بشکه برآورد کرده که نزدیک به دو میلیون آن در داخل ایران مصرف میشود.

نتایج بدست آمده از نظر سنجی از اقتصاددانان که از سوی بلومبرگ بعمل آمده نشان میدهد که ایران در ماه اوت روزانه ۲ میلیون و ۵۷۰ هزار بشکه نفت تولید کرده که روزانه ۱۰ هزار بشکه بیشتر ماه پیش خود، ولی ۱۸۰ هزار بشکه کمتر از ماه مشابه در سال گذشته است.

ایران که در ماه ژوئن سال گذشته دومین کشور بزرگ تولید کننده نفت اوپک بود، در حال حاضر در رده ششم قرار دارد.

گزارش آژانس بین المللی انرژی نشان میدهد نفت خاور میانه در سه ماهه اول سال جاری ۳۵ درصد نفت مورد نیاز جهان را تأمین کرده است.
XS
SM
MD
LG