از تيرماه سال جاری، اتحاديه اروپا خريد نفت ايران را به طور کامل متوقف خواهد کرد. تحريم های جديد، خريد و فروش نفت ايران را با چالش های جدی روبرو کرده است. اما خبرگزاری رويترز می نويسد ايران با خاموش کردن سيستم گيرنده نفتکش هايش، امکان رديابی ميسر انتقال نفت را غيرممکن کرده است.
به گزارش خبرگزاری رويترز، ايران با خاموش کردن رادار نفتکشهايش، به فروش نفت خام خود ادامه ميدهد. آمريکا و اتحاديه اروپا خواستار توقف کامل خريد نفت ايرانند و شرکت هايی را که در صنعت نفت ايران سرمايه گذاری کنند، مجازات خواهند کرد. اين امر چالشی بر سر فروش و انتقال نفت ايران است.
منابع مرتبط با صنايع نفتی، بازرگانی و کشتيرانی به خبرگزاری رويترز گفتهاند دولت ايران به ناخداهای «شرکت ملی نفتکش ايران» دستور داده است تا جعبه سياه دستگاههای گيرنده خود را خاموش کنند. اين دستگاه برای نظارت بر جابجايیهای کشتیها، به کار گرفته می شود.
طبق قوانين بينالمللی، کشتيها موظف هستند حين حرکت در آبهای آزاد، سيستم رديابی خود را روشن نگاه دارند. ناخدای کشتی تنها به دلايل ايمنی و با کسب اجازه از سوی کشوری که پرچمش بر روی کشتی نصب شده، می تواند اين سيستم را خاموش کند.
به گزارش رويترز، هم اکنون از ۲۵ نفتکش عظيم ايران، تنها هفت نفتکش، دستگاههای گيرنده خود را روشن نگاه داشتهاند و از ۹ تانکر شرکت ملی نفتکش ايران که قابليت عبور از کانال سوئز را دارند، تنها سيستم رديابی دو تانکر فعال است. رويترز می افزايد، ايران برای مقابله با تحريمهای اروپا و آمريکا ضمن پايين آوردن قيمت نفت خود، با ارائه تخفيفهايی نظير حمل رايگان، ارائه بيمه و شرايط اعتباری مناسب سعی دارد، با تحريمها مقابله کند.
تحريم نفت ايران از سوی اتحاديه اروپا از تيرماه به اجرا گذاشته خواهد شد. دادههای رديابی کشتيها نشان ميدهد ميليونها بشکه نفت خام ايران که هفتههای گذشته در نفتکشهای ايران انبار شده بود اکنون ناپديد شدهاند و هنوز مشخص نيست آيا اين ذخيرهها به طور پنهانی صادر شدهاند، در جای ديگری انبار شدهاند يا در دريا ذخيره شدهاند.