لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۴ دی ۱۴۰۳ ایران ۲۰:۳۴

نمایندگان منتقد مذاکرات اتمی خواستار حضور در صدا و سیما هستند


جان کری و محمد جواد ظریف وزرای خارجه آمریکا و ایران - گفتگوهای نوامبر
جان کری و محمد جواد ظریف وزرای خارجه آمریکا و ایران - گفتگوهای نوامبر

سی تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی ایران در نامه سر گشاده ای به محمد سرافراز رییس تازه منصوب شده سازمان صدا و سیما بار دیگر خواستار حضور منتقدین توافق موقت هسته ای ایران با گروه پنج به علاوه یک در این رسانه شدند.

به گزارش خبرگزاری رسمی، ایرنا، حسین نقوی حسینی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس که از امضا کنندگان این نامه است، گفته که "هدف این منتقدان به هیچ وجه تخریب و مقابله (با دولت حسن روحانی) نیست بلکه آنان می خواهند در یک فضای باز نظرات خود را مطرح کنند که شاید این نظرات به تقویت روند کار کمک کند. ار کمک کند."

به گفته وی این خواسته در زمان مدیریت قبلی نیز مطرح شده بود که مورد پذیرش قرار نگرفته بود.

در بخشی از این نامه آمده: "جا دارد حضرتعالی (سرافزار) این روال را تغییر داده و ترتیبی اتخاذ دهید تا منتقدین و مدافعین توافقنامه ژنو در برنامه های مختلف صدا و سیما حضور یابند و به محاسن و معایب این پرونده بپردازند و زیاده خواهی های طرف غربی و شبهه افکنی تبلیغاتچی های مواجب بگیر داخلی را بیش از پیش برای افکار عمومی روشن کنند."
"یکی از دلایل پذیرفتن توافقنامه ژنو از سوی دولت محترم، لغو کلیه تحریم ها و به رسمیت شناختن حقوق هسته ای ملت ایران بود، اکنون با اتمام دوره یکساله این توافقنامه و تمدید هفت ماهه آن، باید بررسی شود که این مهم تا چه اندازه حاصل شده و اگر نتیجه ای نداشته، دلایل آن چه بوده است."

برخی از نمایندگان امضا کننده این نامه در همایشهای موسوم به دلواپسان شرکت و سخنرانی کرده بودند.

به گزارش ایسنا، منتقدان توافقنامه ژنو در مجلس با عنوان «دلواپسان»، دولت را در مذاکرات هسته‌ای سازش‌کار می‌دانند و تاکید دارند که با این تیم، هر 10 سال یک بار شاهد تعلیق غنی‌سازی بوده‌ایم.

ایران و گروه موسوم به پنج به علاوه یک پس از حدود یکسال مذاکرات پی در پی، نتواستند در ماه نوامبر، یعنی در پایان مهلت گفتگوها به نتیجه برسند و رای به تمدید هفت ماهه آن دادند.

بر پایه توافق موقت هسته ای ایران با این گروه که برنامه اقدام مشترک نامیده شده، در ازای کاهش بسیار جزئی تحریمها از سوی غرب، تهران برنامه اتمی خود را گسترش نمی دهد.

به گفته کارشناسان اتمی، اختلاف نظر بر میزان و ابعاد غنی سازی اورانیوم در خاک ایران و نحوه برداشته شدن تحریمها توسط جامعه جهانی، موجب عدم دستیابی به توافق اتمی شد.

XS
SM
MD
LG