لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۴ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۴۰

دیدگاه: آیا ایران هزینه ساخت پنهانی جنگ افزار شیمیایی برای سوریه را تامین کرد؟


سازمان ملل اعلام کرد به تازگی محموله ای از کره شمالی به سوریه شامل مواد شیمیایی متوقف شده است.
سازمان ملل اعلام کرد به تازگی محموله ای از کره شمالی به سوریه شامل مواد شیمیایی متوقف شده است.

یادداشتی از بنی آونی در دیلی بیست

یک گزارش جدید سازمان ملل متحد درباره جزییات محموله تسلیحات شیمیایی از کره شمالی به سوریه پرسش بزرگ بی پاسخی را مطرح می کند: چه کسی هزینه این معامله تسلیحاتی غیرقانونی را پرداخته است؟

دولت بشار اسد که منابع مالی بسیار محدودی دارد و کیم جونگ اون هم معروف است از طریق فروش غیرقانونی جنگ افزار خود را در قدرت نگاه داشته است.

ایران در گذشته مشکوک به پرداخت هزینه های معاملات بین سوریه و کره شمالی بوده است.

مارک دوبوویتز، مدیرعامل بنیاد دفاع از دموکراسی ها، یکی از منتقدان سرشناس رژیم ایران در واشنگتن می گوید: «این امکان وجود دارد که بزرگترین حامی مالی و نظامی اسد پول این محموله را داده باشد.»

به گفته آنتونی روگیه رو، کارشناس امور کره شمالی اثبات این امر دشوار است زیرا پیونگ یانگ برای این گونه معاملات از شرکت های صوری استفاده می کند که ردیابی ارتباط آن ها با دولت ها کار دشواری است.

اسراییل در سال ۲۰۰۷ یک تاسیسات هسته ای را در منطقه دیرالزور سوریه نابود کرد. جمع بندی سازمان های اطلاعاتی آمریکا و آژانس بین المللی انرژی اتمی این بود که کره شمالی درگیر ساخت این تاسیسات در سوریه بوده است. به گزارش منابع اطلاعاتی اسراییلی ایران یک میلیارد دلار هزینه این پروژه هسته ای را به کره شمالی پرداخت کرده بود.

حالا گزارش جدید کمیته شورای امنیت سازمان ملل متحد بار دیگر شک و ظن ها را نسبت به رابطه بشار اسد و کیم جونگ اون برانگیخته است. یافته های این گزارش در روز جمعه در نشستی غیرعلنی در اختیار شورای امنیت قرار می گیرد.

در گزارش سازمان ملل متحد روشن نشده است که محموله از مبدأ کره شمالی به مقصد سوریه چه موقع متوقف شده و حاوی چه چیزهایی بوده است.

تنها توضیح گزارش این است که محموله از «شرکت توسعه تجاری معادن کره»، یک نهاد تحت تحریم، به مقصد شرکت های صوری فعال در برنامه جنگ افزار شیمیایی سوریه فرستاده شده بود.

برگردان فارسی این مقاله تنها به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آن الزاماً بازتاب دیدگاه صدای آمریکا نیست.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG