سازمان حقوق بشری «ههنگاو» روز شنبه ۱۷ تیرماه، از بازداشت نازیلا معروفیان، خبرنگار اهل سقز، پس از مراجعه او به دادسرای اوین خبر داد.
نازیلا معروفیان هفته گذشته در یک رشته پیام توئیتری گفته بود که ماموران امنیتی با یورش به منزل او در تهران و ضبط وسایل شخصیاش از او خواستهاند که روز شنبه به دادسرای اوین شعبه یک مراجعه کند.
از دلیل احضار و اتهامات واردشده علیه این خبرنگار معترض هنوز هیچ جزئیاتی منتشر نشده است.
نازیلا معروفیان آبان ماه گذشته هم پس از مصاحبه با امجد امینی، پدر مهسا امینی، از سوی وزارت اطلاعات بازداشت و به دو سال حبس، ۱۵ میلیون تومان جریمه و پنج سال ممنوعالخروجی محکوم شده بود.
او چند ماه پس از آن با قید وثیقه آزاد شد.
اتهامات مطرح شده علیه این خبرنگار منتقد، «فعالیت تبلیغی علیه نظام» و «نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی از طریق انتشار مصاحبه با پدر مهسا امینی» عنوان شده بودند.
این دانشجوی رشته روزنامهنگاری دانشگاه علامه طباطبایی، در ماههای گذشته به دلیل روایت مشاهدات و تجربیاتش از برخورد ماموران انتظامی و امنیتی تحت فشار بود.
با این حال او شجاعت را «تکثیرشدنی» میدانست و با بازگویی اتفاقات پیرامونش در صفحه توئیتر از مخاطبانش هم میخواست که «از روایت کردن اتفاقاتی که برامون میوفته نترسیم.»
فدراسیون بینالمللی روزنامه نگاران به تازگی از تشدید فشار بر روزنامهنگاران و فعالان رسانهای در ایران و زندانی بودن دستکم ۱۵ روزنامهنگار خبر داده است.
برپایه تازهترین گزارش سازمان گزارشگران بدون مرز، ایران از لحاظ آزادی رسانهها در میان ۱۸۰ کشور جهان در رده ۱۷۷ قرار گرفته است. بر این اساس، آزادی رسانهها تنها در سه کشور ویتنام، چین و کره شمالی از ایران بدتر است.
گزارشگران بدون مرز، وضعیت آزادی رسانهها در ایران را «نگرانکننده» خوانده و جمهوری اسلامی را «یکی از سرکوبگرترین دولتهای جهان» نامیده است.