نرگس محمدی، برنده جایزه صلح نوبل که در زندان بسر میبرد، شلاق خوردن رویا حشمتی، مخالف حجاب اجباری، را «تصویری از تاریخ ۴۵ ساله آپارتاید جنسیتی حکومت استبدادی بر پیکر زنان سرافراز آگاه» خواند.
این فعال سیاسی محبوس در زندان اوین در پیامی که در صفحه اینستاگرامی منسوب به او منتشر شده، رویا حشمتی را «همبندی عزیزم» خطاب کرده و با ستایش از «مقاومت» او تاکید کرده «در مقابل اقتدار پوشالی حکومت استبدادی، این نوید پیروزی حتمی ماست.»
نرگس محمدی در بخشی از پیامش دراین باره نوشته است: « تازیانههایی که بر تن تو نشست، تازیانه استبداد دینی بر تن جنبش مقاوم و زنده زن، زندگی، آزادی، تازیانه دیکتاتور متحجر بر تن معترض مقتدر آگاه، و تازیانه استبداد بر تن آزادی بود.»
خانم محمدی در ادامه نوشته است: « این واقعه، فراتر از یک مجازات ظالمانه با اتهام ننگین جریحه دار کردن عفت عمومی به دلیل نداشتن حجاب اجباری است. تازیانه، فقط شلاق سیاه پوسیده نبود، شلاق زن ، فقط یک مرد زن ستیز حکومتی استبدادی نبود، شلاق خورنده ، فقط یک زن معترض نبود، آنچه رخ داد، تصویری از تاریخ ۴۵ ساله آپارتاید جنسیتی حکومت دینی استبدادی بر پیکر زنان سرافرازآگاه و سرکوب خشونتبار جامعه معترض مقاوم ایران بود.»
روایت رویا حشمتی درباره تحمل ۷۴ ضربه شلاق به دلیل تنندادن به حجاب اجباری با واکنشهای گستردهای مواجه شده است.
بسیاری از چهرههای سیاسی، وکلا و فعالان رسانهای از اجرای این مجازات انتقاد کرده و برخی هم خواستار حذف آن از نظام کیفری ایران شدهاند.
با اینحال خبرگزاری میزان، متعلق به قوه قضائیه، از اجرای حکم شلاق رویا حشمتی دفاع کرده و آن را «مطابق قانون» خوانده است.
منصوره حسینی یگانه، روزنامهنگار، اجرای این حکم را در راستای فشار حداکثری حکومت ایران بر زنان و مقاومت مدنی ارزیابی کرد.
از سوی دیگر صدور احکام شلاق برای هنرمندان و فعالان مدنی و سیاسی در دادگاههای جمهوری اسلامی ادامه دارد.
وکیل مهدی یراحی، خواننده منتقد حکومت، روز پنجشنبه ۱۹ دی از صدور حکم ۲ سال و ۸ ماه حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق علیه موکلش خبر داده است.
مهدی یراحی در شهریورماه سال جاری پس از انتشار ترانه «روسریتو» بازداشت و به «انتشار ترانهای غیرقانونی و خلاف اخلاق و عرف جامعه اسلامی» متهم شد.