دستگیری همه اعضای یک گروه موسیقی به نام «سللا» به دلیل پخش یک نماهنگ در فضای مجازی با واکنشهای گستردهای روبرو شده است.
در حالی که فعالان مدنی خواستار رعایت حقوق شهروندی شدند، سایتهای حاکمیت با انکار دستگیری، واقعه را در حد احضار سرپرست گروه، تنزل دادهاند. اما امام جمعه شهر مسئولیت احضار اعضای این گروه را بر عهده گرفت.
دستگیری اعضاء گروه موسیقی «سللا» شهر دزفول توسط فرمانده نیروی انتظامی اعلام شد، این فرمانده با تاکید بر دارالمومنین بودن دزفول گفته بود: «اجازه نمیدهیم وجهه شهرستان و آبروی دزفول مخدوش شود.»
فعالان حقوق مدنی اظهارات فرمانده نیروی انتظامی دزفول را اقدامی خلاف قانون ارزیابی و محکوم کردند.
بهراد توکلی، موسیقیدان، با اشاره به سخنان وزیر ارشاد ایران مبنی بر این که «مهمترین وظیفه وزارت ارشاد ترویج فرهنگ شهادت است»، گفت که این نشان میدهد با وقوع هر فرایندی «به خصوص در شهرهای کوچک که بافت سنتیتری دارند» و «به خصوص با توجه به اعتراضات اخیر خوزستان که قشر جوان به میدان آمدند»، مقامات حکومت نمیخواهند این مناطق از کنترل خارج شود.
انتشار این خبر چنان غیرمترقبه بود که خبرگزاری فارس با رد احضار کلیه اعضای گروه، مدعی شد فقط سرپرست گروه از سوی دادستانی دزفول احضار شده و بازداشتی در کار نبوده است.
اما خبرگزاری ایرنا به نقل از محمدعلی قاضی دزفولی، امام جمعه دزفول بازداشتها را تایید کرد. فرمانده نیروی انتظامی دزفول نیز از مردم خواست هنگام آگاهی از آنچه «اشاعه فحشا» می خواند، موارد را گزارش دهند.
اما چرا از دیدگاه یک مجری قانون اجرای موسیقی «اشاعه فحشا» ارزیابی میشود؟
آقای توکلی دلیل این امر را تلاش جمهوری اسلامی برای دنبال کردن برخی سیاستهای بلندمدت و کوتاهمدت - از جمله ایجاد دغدغه برای قشر متوسط جامعه با هدف دور کردن فکر آنها از دغدغههای بزرگتر، و دادن پیامی حاکی از ایستادن «پای ارزشهای انقلاب» به هواداران خود - دانست.
محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی میگوید دغدغه ما بازگشت هرچه سریعتر فضای فرهنگی و هنری کشور به شرایط عادی است. با این حال، او روشن نکرده است که آیا به نظر او بازداشت یک گروه موسیقی نشانهای از بازگشت به شرایط عادی است یا نه؟