لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ ایران ۱۱:۳۶

نمایندگان مجلس از حضور نیروهای نظامی خارجی در ایران برای کمک به سیل‌زدگان انتقاد کردند


ابومهدی المهندس، فرمانده شبه‌نظامیان حشد الشعبی و قاسم سلیمانی در جلسه ستاد مدیریت بحران خوزستان
ابومهدی المهندس، فرمانده شبه‌نظامیان حشد الشعبی و قاسم سلیمانی در جلسه ستاد مدیریت بحران خوزستان

هم‌زمان با ادامه حضور نیروهای نظامی خارجی در ایران چون حشد الشعبی، جنبش نجبا، گردان‌های فاطمیون و زینبیون به بهانه کمک به سیل‌زدگان، برخی نمایندگان مجلس به انتقاد از این مسئله پرداختند.

عبدالکریم حسین‌زاده، از نمایندگان مجلس ایران، روز گذشته در صفحه توئیتر خود حضور این نیروها را مغایر اصول ۱۲۵ و ۱۴۶ قانون اساسی ایران توصیف کرد و نوشت: «آیا ارتش و سپاه به اندازه کافی نیرو نداشت؟ آیا فراخوان مردمی دادیم و کسی نیامد که حشدالشعبی و فاطمیون وارد مناطق سیل‌زده شدند؟ گیرم که نیاز بود، چرا بدون اطلاع و مجوز دولت و مجلس؟»

هم‌زمان بهرام پارسایی، دیگر نماینده مجلس هم ضمن انتقاد از حضور این نیروها، چنین در این‌باره اظهارنظر کرد: «مرزهای کشور، حرمت دارد و عبور نیروی نظامی خارجی از آن،حتى براى امدادرسانی قابل قبول نیست. اگر با ماهیت نظامی در کشور مستقر شوند نقض اصل۱۴۶ ق.اساسی است و اگر بخواهند در قالب همکاری دو کشور عمل کنند، طبق اصل۱۲۵ ق.اساسی، بايد توافقنامه آن بعداز تصویب مجلس،با امضاى رئیس‌جمهور اجرا گردد.»

براساس اصل ۱۴۶ قانون اساسی ایران «استقرار هر گونه پایگاه نظامی خارجی در کشور هر چند به عنوان استفاده‌های صلح‌آمیز باشد ممنوع است.»

پیشتر علی‌رضا رحیمی، از اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس هم خواستار توضیح وزرای امورخارجه و کشور ایران درباره حضور این نیروها در ایران شده و گفته بود آن‌ها «عنوان یک نیروی شبه نظامی و در قالب نیروی امدادی» به ایران آمده‌اند.

طی روزهای اخیر انتشار تصاویری از حضور نیروهای مختلف نظامی تحت حمایت ایران در مناطق سیل‌زده، با واکنش کاربران شبکه‌های اجتماعی مواجه شده و برخی از آن‌ها اعتراض‌هایی به این مسئله کرده بودند.

روزنامه کیهان پیش از این نوشته بود که حضور این نیروها در ایران به دعوت قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایجاد شده است.

مایک پمپئو، وزیر خارجه ایالات متحده، پیشتر بر آمادگی آمریکا برای کمک به سیل‌زدگان ایرانی تاکید کرده و از «سوءمدیریت» مسئولان جمهوری اسلامی به عنوان عامل اصلی خسارت‌های شدیدی سیل نام برده بود.

در واکنش اما مسئولان جمهوری اسلامی، اعلام کرده بودند که نیازی به کمک ندارند. از جمله اسحاق جهانگیری، معاون اول حسن روحانی، گفته بود: «کشوری که این همه ثروت دارد در مقابل چنین حادثه‌ای دست خود را بلند نمی‌کند و نمی‌گوید که من مشکل دارم.»

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG