لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۰۶

گزارش وال استریت جورنال: سرکوب اینترنت در ایران به کسب و کار ضربه زد


گزارشی از آسا فیتچ از دوبی و آرزو اقبالی از تهران در وال استریت جورنال

وقتی مقام های ایران «تلگرام» را برای مهار ناآرامی های دی ماه مسدود کردند، کسب و کارهای کوچک بیشترین آسیب را از قطع ارتباطات متحمل شد.

مجتبی، مالک یک فروشگاه ملزومات حیوانات، نمی توانست سفارش هایش را از طریق تلگرام مدیریت کند و مجبور بود برای انجام کار جلوی در خانه های مردم برود. اشتباهات ناشی از این وضع باعث شد به صاحب یک گربه غذای سگ تحویل بدهد.

مجتبی می گوید: «این روزها همه تلگرام استفاده می کنند، من نمی دانم این ها چی فکر می کردند. مشتری های ثابت من خیلی ناراضی بودند.»

تلگرام بیش از ۴۰ میلیون کاربر در ایران دارد. بخش عمده اطلاعات و تصاویر اعتراضات ضد حکومتی دی ماه از طریق تلگرام به اشتراک گذاشته می شد. تهران این اپلیکیشن را مسدود و سرعت اینترنت را پایین آورد تا جریان اطلاعات طی اعتراضات را متوقف کند. این محدودیت ها که از ۱۰ دی ماه اعمال و ۲۳ دی ماه برداشته شد، موجب گسیخته شدن فعالیت هزاران کسب و کار متکی به چنین ابزارهایی شد.

هر چند اعتراضات پس از دو هفته فروکش کرد، هزاران بازداشت شده تظاهرات هنوز زندانی اند و با اتهاماتی نظیر تخریب اموال عمومی روبرو هستند. عفو بین الملل خواستار تحقیقات درباره گزارش های حاکی از مرگ دست کم پنج نفر حین بازداشت شده است.

پاول دوروف، مدیر اجرایی تلگرام، گفته بود دولت ایران پس از عدم موافقت آن شرکت با درخواست مسدود کردن کانال هایی که در آن معترضان اطلاعات گردهمایی شان را می گذاشتند، دسترسی به تلگرام را مسدود کرد.

بعضی مدیران شرکت ها در ایران می گویند مسدود کردن تلگرام باور آن ها به حسن روحانی، رییس جمهوری، را خدشه دار کرده است.

آمار رسمی از تبعات اقتصادی منفی سرکوب اینترنت حکایت دارد. محمد جواد آذری جهرمی، وزیر ۳۵ ساله ارتباطات و فناوری اطلاعات، می گوید طی دو هفته ناآرامی مبادلات بانکی ۴۰ درصد نزول کرد.

درآمد خدمات ملی پست در همین دوره ۱۸ درصد کاهش یافت. بعضی معتقدند آمار کمتر از این است.

دست کم ۵۰ هزار موسسه ایرانی از تلگرام برای کسب و کار خود استفاده می کنند.

صنعت فناوری ایران در مقیاس جهانی کوچک است ولی در مسیر رشد سریع قرار دارد. کاربران اینترنت موبایل در سال گذشته به ۴۷ میلیون رسید که تقریبا ۶۰ درصد جمعیت ایران است.

* برگردان فارسی این گزارش تنها به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آن الزاماً بازتاب دیدگاه صدای آمریکا نیست.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG