خلاصه مقاله ای از بهنام بن طالب لو در وبسایت نشنال اینترست
این که بدانیم ایران از چه نوع و چه رده موشک بالیستیک در حمله به دیرالزور در سوریه استفاده کرد کمک خواهد کرد تا از میزان آمادگی و تاثیرگذاری زرادخانه موشکی ایران آگاهی پیدا کنیم.
منابع اسراییلی می گویند ایران از موشک شهاب ۳ با برد متوسط و سوخت مایع استفاده کرده است که دو دهه سابقه دارد. رسانه های ایران ابتدا از شلیک موشک های ذوالفقار خبر دادند که موشکی با برد کوتاه و سوخت جامد است.
روزنامه نگاران آمریکایی با استناد به منابع بدون نام دولتی از شلیک موشک فاتح ۱۱۰ خبر داده اند که اولین نسل موشک یک مرحله ای با سوخت جامد است. اما دشوار به نظر می رسد که این موشک فاصله پایگاه سپاه در غرب ایران تا شرق سوریه را طی کرده باشد. در نهایت رسانه های ایران از استفاده از موشک قیام که از سوخت مایع استفاده می کند در کنار موشک ذوالفقار خبر دادند.
در هر صورت، استفاده ایران از موشک ذوالفقار یا حاکی از اطمینان طراحان امنیتی به موشکی است که سپتامبر سال دو هزار و شانزده رونمایی شده ولی زیر آزمایش های جدی قرار نگرفته است یا نشانگر اطمینان پایین آن ها به میزان دقت دیگر موشک های ایران است.
مقام های ایران تلویحا حملات موشکی شان علیه داعش در سوریه را پیامی به ایالات متحده، عربستان سعودی و اسراییل عنوان کرده اند، اما مهم ترین مخاطب این حملات در ایران بود.
جمهوری اسلامی باید اعتماد مردم را پس از حملات تروریستی تهران دوباره بازمی گرداند. تا کنون رژیم با موفقیت حس ملی گرایی را در ایرانی ها تقویت کرده است.
این حملات توفیق نظامی چندانی نداشت و معلوم نیست که تکرار شود، ولی زمان روشن خواهد کرد که آیا این حملات موشکی به سوریه سیاست امنیتی ایران و شرایط برای افزایش تنش را تغییر خواهد یا نه.