لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۱۲

سازمان غذا و دارو ایران در مورد کاهش منابع مالی «داروهای صعب‌العلاج» هشدار داد


آرشیو.
آرشیو.

رئیس سازمان غذا و دارو ایران می‌گوید در لایحه بودجه سال ۱۴۰۲، اعتبارات مربوط به یارانه شیر خشک، یارانه کاهش فرانشیز ( هزینه‌ای که صاحب بیمه پرداخت می‌کند) و داروی بیماری‌های صعب‌العلاج و طرح دارویاری «به شدت» کاهش پیدا کرده و حتی نسبت به اعتبارات امسال نیز پایین‌تر بوده است.

حیدر محمدی گفت: «اگر وضعیت اعتبار ردیف‌های بودجه‌ای سازمان غذا و دارو اصلاح نشود، قطعا تأمین‌مان در این حوزه‌ها به مشکل می‌خورد.»

رئیس سازمان غذا و دارو‌ همچنین افزود که بخشی از بودجه اختصاص یافته به تأمین دارو در سال جاری به این سازمان داده نشده است. او گفت بیش از ۳۰ هزار میلیارد تومان ارز تخصیصی به دارو و تجهیزات پزشکی را دریافت نکرده‌اند.

پیشتر، وزیر بهداشت ایران نیز گفته بود که بودجه تأمین دارو و تجهیزات در لایحه سال ۱۴۰۲ کافی نیست و این وزارتخانه حداقل ۱۰۵ هزار میلیارد تومان نیاز دارد تا بتواند افزایش هزینه‌ها را تأمین کند.

در لایحه بودجه تنها ۶۹ هزار میلیارد تومان به دارو اختصاص داده شده است.

جلیل میرمحمدی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی نیز گفته است: «بر اساس قانون، ۱۰ درصد بودجه هدفمندی یارانه‌ها باید در اختیار حوزه سلامت قرار بگیرد و بخشی از این بودجه برای تأمین هزینه‌های درمان و داروهای بیماران خاص و صعب الاعلاج است اما در لایحه بودجه، این ۱۰ درصد برای یارانه دارو در نظر گرفته شده است»

مقامات وزارت بهداشت جمهوری اسلامی ایران تابستان امسال وعده داده بودند تا با اجرای طرح موسوم به «دارویار»، کمبود دارو پس از دو تا سه ماه به «حداقل» کاهش پیدا کند و قیمت داروها به سمت «واقعی شدن» برود اما این اتفاق نیفتاد.

کمبود داروها و گرانی آنها در‌ چند ماه گذشته بارها خبرساز شده است و بسیاری برای پیدا کردن داروهای مورد نیاز خود و اطرافیانشان به فضای مجازی متوسل شده‌اند.

شماری از کاربران در واکنش به کاهش اعتبار دارو در لایحه بودجه، به افزایش بودجه صدا و سیما اشاره کرده‌اند که بیش از ۴۲ درصد نسبت به سال گذشته افزایش پیدا کرده است.

سوء مدیریت مقامات جمهوری اسلامی در حوزه دارو تنها به کاهش اعتبار محدود نمی‌شود. چندی پیش در حالی که موضوع کمبود داروهای رایج در ایران مطرح شده بود، مدیرکل دارو و مواد سازمان غذا و دارو به خبرگزاری ایسنا گفت که سال گذشته، ارزش صادرات داروهای ایرانی به روسیه حدود ۷.۵ میلیون دلار بوده است.

آمار دقیق میزان کمبود دارو در ایران مشخص نیست و آمارهای ارائه شده توسط مقامات دولتی شامل داروخانه‌های دولتی می‌شود.

یک عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفته است که موضوع کمبود و پایین بودن کیفیت داروهایی چون آنتی‌بیوتیک و اسپری بیماران تنفسی را با وزارت بهداشت مطرح کرده‌اند ولی مقامات این وزارتخانه با این کمبودها موافق نیستند.

XS
SM
MD
LG