«مرسک لاین» از زیرمجموعههای شرکت حمل و نقل دانمارکی مرسک، روز پنجشنبه اعلام کرد که احتمالا دلیل توقیف کشتی باری «مرسک تیگریس» به قراردادی برای تحویل باری که در سال ۲۰۰۵ میلادی (۱۳۸۴ خورشیدی) با ایران منعقد شد، مربوط است.
نیروهای گشت دریایی ایران روز سهشنبه این کشتی باری، که با پرچم جزایر مارشال در آبهای سرزمینی ایران در حرکت بود، را متوقف کردند و آن را وادار به تغییر مسیر و پهلوگیری در بندر عباس در جنوب ایران کردند.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، سخنگوی مرسک لاین میگوید روز پنجشنبه مطلع شده است دادگاهی در ایران حکم کرده که این شرکت باید خسارتی معادل سه میلیون و ۶۰۰ هزار دلار برای یک محوله باری که ده سال پیش باید تحویل میشد، پرداخت کند.
به گفته مایکل استورگارد، این محموله به سفارش یک شرکت ایرانی در دوبی، امارات متحده عربی، باید به مقصد ایران تحویل میشد، اما هرگز بارگیری نشد و در نهایت توسط مسئولان ایران مورد بررسی و پیگیری قرار گرفت.
سازمان بنادر و دریانوردی ایران پیشتر اعلام کرده بود که دستور توقیف «مرسک تیگریس» به دنبال صدور حکم دادگاه بر اساس شکایت یک شرکت خصوصی ایرانی به نام «شرکت فرآوردههای نفتی پارس طلائیه» از مرسک، به دلیل عدم پرداخت بدهی، صادر شده است.
این سازمان روز چهارشنبه در بیانیهای، ضمن تاکید بر «حقوقی» بودن دلیل توقیف این کشتی، گفت با توجه به این که این کشتی تجاری در حال حاضر در اختیار مراجع قضایی قرار دارد، آزادی آن نیز تنها بر اساس «حکم قضایی» امکانپذیر خواهد بود.
به گزارش آسوشیتدپرس، سخنگوی مرسک لاین همچنین با اشاره به این که کشتی و خدمه آن در اختیار این شرکت نیست، تاکید کرد با این حال «هر اقدامی برای حل و فصل این موضوع با مسئولان ایرانی را انجام خواهد داد.»
کشتی ۶۵ هزار تنی مرسک تیگریس، در حال حاضر تحت مدیریت شرکت «ریکمرز» در هامبورگ آلمان است.