لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۸:۵۳

وزیر خارجه ایران: به آزادی کشتیرانی در خلیج فارس متعهد هستیم


عکس آرشیوی از یک کشتی باری متعلق به «مرسک لاین» یکی از شرکت‌های زیرمجموعه مرسک، بزرگترین شرکت حمل و نقل دریایی جهان
عکس آرشیوی از یک کشتی باری متعلق به «مرسک لاین» یکی از شرکت‌های زیرمجموعه مرسک، بزرگترین شرکت حمل و نقل دریایی جهان

یک روز پس از توقیف یک کشتی باری خارجی در آب‌های تنگه هرمز توسط نیروهای گشت دریایی ایران، وزیر امور خارجه ایران روز چهارشنبه بر تعهد کشورش به آزادی کشتیرانی در خلیج فارس تاکید کرد و گفت تهران به مسیرهای بین‌المللی دریانوردی احترام می‌گذارد.

نیروهای گشت دریایی ایرانی روز سه‌شنبه یک کشتی متعلق به شرکت حمل و تقل «مرسک» (Maersk) که با پرچم جزایر مارشال ظاهرا در آب‌های سرزمینی ایران در حرکت بود، دستور توقف دادند و پس از عدم توجه خدمه به دستور توقف، اقدام به شلیک هشدار کردند.

این کشتی باری که نام آن «مرسک تیگریس» است، پس از توقف، توسط نیروهای ایران وادار شد به سمت بندر عباس در جنوب ایران تغییر مسیر دهد و در آنجا پهلو بگیرد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، محمدجواد ظریف که در جمع دانشجویان دانشگاه نیویورک سخن می‌گفت، با بیان این که «خلیج فارس شاهراه حیاتی ما است،» تاکید کرد که تامین آزادی حرکت کشتی‌های تجاری در آب‌های خلیج فارس برای مقام‌های ایرانی یک تکلیف بوده و به آن پایبند هستند.

این خبرگزاری پیشتر در گزارشی جداگانه به نقل از سخنگوی شرکت ریکمرز نوشت، درست است که تنگه هرمز متعلق به ایران است، اما مسیر مشخصی برای حرکت کشتی‌های تجاری در آن در نظر گرفته شده که در سطح بین‌المللی به رسمیت شناخته شده است.

سازمان بنادر و دریانوردی ایران روز چهارشنبه در بیانیه‌ای، ضمن تاکید بر «حقوقی» بودن دلیل توقیف کشتی تجاری «مرسک تیگریس»، اعلام کرد با توجه به این که این کشتی در حال حاضر در اختیار مراجع قضایی قرار دارد، آزادی آن نیز تنها بر اساس «حکم قضایی» امکان‌پذیر خواهد بود.

بنابر اعلام سازمان بنادر و دریانوردی ایران، دستور توقیف «مرسک تیگریس» به دنبال صدور حکم دادگاه بر اساس شکایت یک شرکت خصوصی ایرانی به نام «شرکت فرآورده‌های نفتی پارس طلائیه» از مرسک، به دلیل عدم پرداخت بدهی، صادر شده است.

خبرگزاری غیررسمی تسنیم وابسته به سپاه پاسداران ایران که از ابتدا این ماجرا را پوشش می‌داد، به نقل از وکیل شرکت پارس طلائیه نوشت، بدهی مورد اشاره مربوط به قراردادی در یک دهه پیش است که محموله آن هرگز تحویل نشد و طبق حکم دادگاه آن شرکت باید خسارت بپردازد.

کشتی ۶۵ هزار تنی توقیف شده، تحت مدیریت شرکت «ریکمرز» در هامبورگ آلمان بوده، اما در اجاره «مرسک لاین» یکی از شرکت‌های زیرمجموعه مرسک، بزرگترین شرکت حمل و نقل دریایی جهان، قرار دارد.

به گفته سخنگوی شرکت ریکمرز، ۲۴ نفر به عنوان خدمه در این کشتی مشغول فعالیت بوده که بیشتر آنها اتباع آسیایی و اروپای شرقی هستند و تنها یک تبعه بریتانیا در میان آنها است. وی افزود به خود کشتی نیز آسیبی وارد نشده است. در گزارش‌های اولیه، تعداد خدمه کشتی ۳۴ نفر اعلام شده بود.

همزمان، شرکت حمل و نقل دانمارکی «مرسک» روز چهارشنبه اعلام کرد که خدمه کشتی باری که توسط نیروهای گشت دریایی ایران در خلیج فارس توقیف شده است، در سلامت بوده و از «روحیه خوبی» برخوردار هستند.

شرکت مرسک اعلام کرده با وزارت خارجه دانمارک در مورد حادثه روز گذشته در تماس بوده و در عین حال، از آنجا که دلیل توقیف این کشتی توسط ایران برای آنها مشخص نیست، به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در این مورد است.

XS
SM
MD
LG