همزمان با اصرار مقام های قضایی در ایران در اجرای مجازات شلاق برای تنبیه کارگران معترض، یک مقام پلیس در ایران بار دیگر بر اجرای این مجازات برای روزه خواران تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، کیومرث عزیزی، فرمانده انتظامی استان مرکزی در تشریح مجازاتهایی که از سوی دستگاه قضایی ایران برای مقابله با روزهخواری در ماه رمضان درنظر گرفته شده به "حبس، شلاق، جریمه نقدی" اشاره کرد و گفت "بطور قطع در برابر این افراد خاطی اعمال میشود."
مشخص نیست این اظهارات آقای عزیزی معطوف به استان تحت مدیریت اوست یا در راستای بخشنامه هماهنگ، در تمام استانها چنین تصمیمی گرفته شده است.
در یک ماه رمضان در ایران جز تعداد معدودی که عذر شرعی دارند، افراد عادی اجازه روزه خواری ندارند و از سوی پلیس و ماموران بسیج و سپاه با متخلفان برخورد می شود.
هرچند پیش از این و در سالهای گذشته هم مجازات شلاق برای مجازات روزه خواری استفاده شده اما ده روز اخیر اجرای مجازات شلاق علیه کارگران معترض خبرساز شد.
یک هفته پیش، ۱۷ نفر از کارگران معدن طلای آق دره تکاب آذربایجان غربی به دلیل تجمع در اعتراض به تمدید نشدن قرارداد خود، با شکایت کارفرما و یک نگهبان که مدعی بود زخمی شده است، شلاق خوردند.
صدور حکم شلاق این کارگران در پی شکایت کارفرما و یک نگهبان معدن صورت گرفت.
اجرای این حکم انتقاداتی را از وزارت کار و دستگاه قضایی ایران در پی داشت. علی ربیعی، وزیر کار ایران مدیر کل کار و رفاه اجتماعی آذربایجان غربی را به دلیل بی اطلاعی از اجرای این حکم برکنار کرد.
روز دوشنبه نیز خبرگزاریهای ایران از صدور رای دیگری خبر دادند که براساس آن ۹ نفر از کارگران معدن سنگ آهن بافق در استان یزد به زندان و دهها ضربه شلاق تعلیقی محکوم شدهاند. به گزارش ایلنا، محمدعلی جداری فروغی وکیل مدافع این کارگران گفته است اتهام آنها اخلال در نظم و جلوگیری از فعالیت و تولید در معدن است.
البته حکم این کارگران تعلیقی است و تنها در صورت جرم دوباره، این مجازات اجرایی می شود.
نهادهای حقوق بشری شلاق را شکنجه می دانند، نه مجازات. در مقابل جمهوری اسلامی ایرانی می گوید این مجازات ریشه در قرآن دارد و لازم الاجراست.
سال پیش احمد شهید گزارشگر ویژه سازمان ملل اعلام کرد طی ۱۵ روز نخست ماه رمضان بیش از ۴۸۰ نفر در ایران به خاطر روزهخواری شلاق خوردند.
مقام های قضایی از اجرای مجازات شلاق دفاع می کنند. ده روز پیش ۳۵ دانشجو در قزوین بخاطر شرکت در یک مهمانی فارع التحصیلی شلاق خوردند.
با این که به روند صدور و اجرای رای بدون فرصت تجدیدنظرخواهی اعتراض بود اما غلامحسین محسنی اژه ای سخنگو و معاون اول قوه قضاییه از این اقدام دفاع کرد.