لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۴ خرداد ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۳۷

روایت دو بازداشتی تازه آزاد شده در اعتراضات هفت‌تپه از شکنجه و آزار روانی در دوران بازداشت


سپیده قلیان،فعال مدنی در جریان تجمعات کارگران هفت تپه بازداشت شده بود.
سپیده قلیان،فعال مدنی در جریان تجمعات کارگران هفت تپه بازداشت شده بود.

سپیده قلیان فعال مدنی که در جریان تجمعات کارگران هفت تپه بازداشت شده بود، پس از آزادی در صفحه اینستاگرام خود از ضرب و شتم در دوران بازداشتش نوشت.

سپیده قلیان فعال مدنی که حدود یک ماه پیش در جریان تجمعات اعتراضی کارگران نیشکر هفت تپه بازداشت شده بود، پس از آزادی با انتشار یک پست در صفحه اینستاگرام خود درباره جزئیات بازداشتش نوشت: «من هم به عنوان یک دانشجو و کارگر، مانند صدها تن از مردم شوش، به سبب نزدیکی محل زندگیم، حمایت از اعتراضات هفت تپه را با حضور در کنار آنها به جای آوردم. و البته این به مذاق نهادهای امنیتی خوش نیامد و بازداشت شدم.»


این فعال مدنی به شرایط بازجویی‌‌اش در زمان بازداشت اشاره کرد و نوشت: «در طول سی روز بازجویی مداوم، اتهاماتی همچون عضویت در گروه‌های سیاسی و تلاش برای سیاسی کردن هفت تپه به من زده شد. و من نمی‌دانم چه چیزی سیاسی‌تر و جدی‌تر از شعارهای چند هزار کارگر هفت‌تپه بود که من بخواهم دخالتی در وقوعش داشته باشم؟»

یکی دیگر از موضوعاتی که خانم قلیان به آن پرداخته است «ضرب وشتم» در زمان بازجویی است، او نوشت: «سی روزی (بازداشت) که با ضرب و شتم شروع شد و با شکنجه‌های روانی ادامه پیدا کرد و با وثیقه‌ی پانصد میلیون تومانی، چنان که گویی من مرتکب جنایت شده‌ام پایان یافت.»

روایت اسماعیل بخشی

این اولین بار نیست که خبرهایی مبنی بر وجود ضرب و شتم و شکنجه در بازداشتگاه‌های ایران منتشر می شود. پیش از این اسماعیل بخشی، نماینده کارگران هفت تپه نیز با انتشار یک پست در اینستاگرام به طور تلویحی خبرهای مربوط به شکنجه و وضعیت بد جسمانی خود را تایید کرده بود.

این نماینده کارگران معترض هفت تپه که ۲۷ آبان ماه در تجمعات کارگری شرکت نیشکر هفت تپه در شوش بازداشت شده بود و پس از ۲۵ روز در نهایت با وثیقه ۴۰۰ میلیونی آزاد شد.

آقای بخشی با انتشار عکس‌هایی از زمان آزادی و همچنین حضور دوباره‌ خود در شرکت هفت تپه نوشت: «در روزهای گذشته در شرایطی بودم که نه قلم یاری می‌کرد و نه ذهن و جانم، حتی واژه ها هم بامن بیگانه شده بودند اما دیگر تاب این بار سنگین را ندارم، پس می‌کوشم با روح پریشانم، لکنت زبانم و قلم لرزانم، در ثنای قطره ای از مهرتان چیزی بنگارم.»

او در ادامه عنوان کرد: «امروز که پس از گذشت چهل روز در محل کارم حاضر شده ام با اینکه دیگر معنای آزادی را نه میفهمم و نه درک میکنم اندکی احساس آزادی کردم، ای آزاددلان.»

پیش از این یکی از بستگان اسماعیل بخشی در گفت‌وگو با شاهد علوی، روزنامه نگار، جزئیات شکنجه اسماعیل بخشی در زمان بازداشت را تشریح کرده بود.

حالا نیز به نظر می رسد که اسماعیل بخشی در این نوشته به صورت تلویحی خبرهای مربوط به شکنجه و وضعیت بدجسمانی‌اش را تایید کرده است.

همچنین کانال مستقل کارگران هفت تپه که یکی از منابع نزدیک به کارگران این شرکت است درباره بازگشت اسماعیل بخشی نوشت که پیش از این اجازه حضور اسماعیل بخشی در کار داده نمی‌شده است؛ اما بعد از انتشار اخبار مربوط به او، مسئولان از ترس کارگران معترض با آقای بخشی تماس گرفتند و اعلام کردند می‌تواند سر کار بیاید. حالا باید مراقب بود که این اقدام به صورت موقت و تنها برای آرام کردن وضعیت نارضایتی کارگران نباشد.

کارگران هفت تپه در آبان ماه در رابطه با برگرداندن شرکت از بخش خصوصی به دولت و دریافت حقوق‌های معوقه خود برای بیست و سه روز متوالی تجمعات اعتراضی در شوش برگزار کردند که این اعتراضات با برخوردهای امنیتی و قضایی روبرو شد، به طوری که دست کم ۲۰ نفر از کارگران به همراه اسماعیل بخشی، علی نجاتی کارگر بازنشسته، و سپیده قلیان بازداشت شدند.

در پی بازداشت این افراد، خبرها حاکی از ضرب و شتم اسماعیل بخشی، علی نجاتی، و سپیده قلیان در زمان بازداشت بود. در حال حاضر به جز علی نجاتی سایر کارگران بازداشتی و خانم قلیان به قید وثیقه آزاد شدند.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG