لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ ایران ۲۱:۴۳

تعدادی از کارگران در تجمع‌های روز جهانی کارگر در ایران بازداشت شدند


People wearing protective masks to help curb the spread of the coronavirus run along a pedestrian crossing in Tokyo. The Japanese capital confirmed more than 340 new coronavirus cases on Thursday.
People wearing protective masks to help curb the spread of the coronavirus run along a pedestrian crossing in Tokyo. The Japanese capital confirmed more than 340 new coronavirus cases on Thursday.

گزارش‌ها از ایران حاکی از آن است که تعدادی از فعالان کارگری در پی تجمع روز جهانی کارگر مقابل مجلس شورای اسلامی و خانه کارگر در تهران، بازداشت شدند.

خبرگزاری کار ایران، ایلنا، روز سه شنبه ۱۱ اردیبهشت، گزارش داد که دست کم شش نفر در تجمع کارگران و معلمان در مقابل مجلس شورای اسلامی بازداشت شدند.

برخی اخبار در شبکه‌های اجتماعی حاکی از آن است که افراد بیشتری بازداشت شده‌اند.

کارگرانی که مقابل خانه کارگر در تهران تجمع کردند نسبت به صادر نشدن مجوز برای راهپیمایی به مناسبت روز جهانی کارگر اعتراض کردند.

کارگران همچنین شعار دادند: «مرگ بر ستمگر، درود بر کارگر»، «کارگر زندانی آزاد باید گردد.»

تعدادی از کارگران نیز خواستار استعفای وزیر کار شدند.

کارگران معترض خواستار امنیت شغلی و اصلاح قراردادهای موقت بودند و به دستمزدهای پایین و نبود پوشش بیمه درمانی اعتراض کردند.

گروه دیگری از کارگران همچنین مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند و شعارهایی را در حمایت از خواسته‌های کارگران و اعتراض به صادر نشدن مجوز راهپیمایی روز کارگر سر دادند.

گزارش‌های دیگری حاکی از آن است که همزمان با تجمع‌های روز جهانی کارگر در تهران، تعدادی از فعالان کارگری در دیگر شهرها از جمله سقز نیز بازداشت شدند.

بر اساس این گزارش‌ها، نیروهای امنیتی و پلیس با تجمع کنندگان در سقز درگیر شده و محمود صالحی و عثمان اسماعیلی، دو فعال کارگری را بازداشت کردند.

شهرهای مرزی غرب ایران در روزهای گذشته شاهد، اعتصاب و تجمع‌های اعتراضی کارگران، کولبران و کسبه بازارچه‌های مرزی بوده است.

تجمع‌های روز جهانی کارگر در حالی امسال برگزار شد که کارگران در بسیاری از مناطق ایران در یکسال گذشته در اعتصاب به سر برده یا دست به تجمع‌های اعتراضی زدند.

برخی گزارش ها حاکی از آن است که در یکسال گذشته حدود شش هزار تجمع کارگری برگزار شده است. در این بین، تجمع های کارگران نیشکر هفت تپه، فولاد اهواز، و هپکو تبریز بیشتر از دیگران بازتاب داشتند.

کارگران در این تجمع‌ها به پرداخت نشدن چندین ماه حقوق، اخراج گروهی، بلاتکلیفی پس از واگذاری کارخانه‌ها به بخش خصوصی و پایین بودن دستمزدها اعتراض کرده‌اند.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG