پس از هشت سال وقفه، مراسم راهپیمایی روز جهانی کارگر روز جمعه با حضور هزاران نفر از کارگران ایرانی از مقابل خانه کارگر در تهران آغاز شد.
راهپیمایی کارگران ایرانی در این روز، از سال ۱۳۸۶ به این سو برگزار نشده بود و برگزاری آن تنها در مکانی مشخص و بطور محدود مجاز بود.
نیروی انتظامی ابتدا تلاش کرد مسیر دیگر شرکتکنندگانی که قصد پیوستن به تجمع کارگران را داشتند تغییر دهد، اما به گزارش خبرگزاری ایلنا، نیروهای پلیس در نهایت راه را برای آنها باز کردند.
به گزارش این خبرگزاری، حدود ۲۰ هزار نفر از راهپیمایان در اطراف میدان «فلسطین» در مرکز پایتخت تجمع کردند. تعدادی از کارگران، از استانهای دیگری برای شرکت در راهپیمایی امروز آمده بودند.
کارگران در دیگر کشورهای جهان نیز امروز اقدام به راهپیمایی کرده و خواستار حقوق بیشتر و شرایط کاری بهتر شدند. اما این مراسم در برخی از کشورها، از جمله ترکیه، با برخورد نیروهای پلیس مواجه شد.
راهپیمایان ایرانی هم در مراسم امروز خود در تهران، شعارهایی با مضامین امنیت شغلی، برخورداری از بیمه مناسب و پرداخت حقوق سر دادند.
منصور اسانلو عضو پیشین هیات مدیره سندیکاى شرکت واحد اتوبوسرانی تهران معتقد است تجمعات این چنینی میتواند به کارگران در دستیابی به مطالباتشان کمک کند.
حسن روحانی رئیس جمهوری ایران، روز هشتم اردیبهشت ماه در جمع کارگران ابراز امیدواری کرد با دستیابی به توافق هستهای و لغو تحریمهای ایران، شرایط واحدهای تولیدی بهتر شده و مشکلات کارگران رفع شود.
راهپیمایی امروز روز جهانی کارگر در ایران، در حالی برگزار شد که در چند روز اخیر دست کم پنج فعال کارگری بازداشت شدهاند.
ابراهیم مددى و داوود رضوى از اعضاى سندیکاى شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و محمود صالحی، عثمان اسماعیلى و رضا امجدى از فعالان کارگری در استان کردستان از جمله بازداشت شدگان هستند.