لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ خرداد ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۱۰

توضیح دفتر ابوالحسن بنی صدر به یک گزارش: فرمان مبارزه ارتش با یاغی ها، برای کردها نبود


Banisadr Abolhasan
Banisadr Abolhasan

بعد از پخش یکی از برنامه های تحلیل صدای آمریکا با عنوان " تشنج در کردستان ایران"، دفتر ابوالحسن بنی صدر اولین رئیس جمهوری ایران توضیحی درباره یکی از بخش های این برنامه ارسال کرد.

دفتر آقای بنی صدر توضیح داده که وی اصلا جمله ای برای سرکوب کردها نگفته است و آنچه در این برنامه ادعا شده، سخنرانی ایشان درباره "درگیری" و "یاغیگری" در آذربایجان غربی است.

متن کامل توضیح دفتر آقای بنی صدر در زیر آمده است:

خانم ستاره درخشش گرامی، با سلام به شما و آرزوی سلامتی برای شما

۳۰ ژوئن ۲۰۱۶ تلویزیون صدای امریکا در برنامه افق نو با اجرای آقای محمد منظرپور تحت عنوان تشنج در کردستان ایران، درگزارشی از سوی آقای شپول عباسی نگاهی به تاریخچه حزب دموکرات کردستان ایران انداخته شد که در آن تحریف‌های تاریخی وجود داشت. وی در این گزارش از جمله می گوید ( از دقیقه۴.۳۱):

"... دولت دوباره در خواست مذاکره می نماید ،حزب دموکرات طرح شش ماده ای خود برای خود مختاری کردستان را به رئیس جمهور وقت بنی صدر ارائه می کند. بنی صدر منتظر پاسخ از سوی آیت الله خمینی می ماند (در این جا، بخش بریده شده ای از سخنرانی آقای بنی صدر که در فروردین ۵۹ به مناسبت بزرگداشت روز جمهوری ایراد شده را پخش می نماید)- صدای آقای بنی صدر- از همین لحظه ارتش حق ندارد پوتین از پا در آورد...".

این بریده شده از سخنرانی در حالی پخش میشود که اصل آن، هم به صورت صوتی و هم تصویری و هم درج شده در روزنامه های وقت از جمله اطلاعات و کیهان ۱۴ فروردین ۵۹ موجود است.

آقای بنی صدر می گوید: " در آذربایجان غربی كسی كه یاغیگری پیشه كرده و عده‌ای را به گروگان گرفته، از جمله فرماندار خوی. دیروز در كمیسیون امنیت ملی این مساله گفته شد و آن‌ها سه روحانی فرزند پیغمبر را كشته‌اند و ۶ نظامی را تهدید كرده‌اند اگر تا ۲۴ ساعت پادگان‌های ژاندارمری را منحل نكنید و گروگان‌های ما را رها نكنید ما گروگانهای شما را خواهیم كشت. در آن‌جا گفته شد كه مبادله انجام بگیرد، من مخالف بودم. اگر رئیس‌جمهور شما را هم به گروگان گرفتند، شما حق ندارید تسلیم منطق دشمن شوید. بنا براین اگر آن‌ها تهدید خود را اجرا كردند «انالله و انا الیه راجعون» ما آن گروگان‌ها را شهید ملت تلقی می‌كنیم. اما از همین لحظه ارتش حق ندارد پوتین از پا درآورد مگر آن‌ كه آن خطه را از وجود این یاغی‌ها پاك كند..."

آقای بنی صدر اولین رئیس جمهوری ایران در سالهای ۵۸ تا ۶۰ بود.
آقای بنی صدر اولین رئیس جمهوری ایران در سالهای ۵۸ تا ۶۰ بود.

بدین‌سان، این فرمان، نه به کردستان و حوادث آن بلکه به گروگانگیری در شهر خوی مربوط می شود. تحریف شده این سخنان از سوی کسانی که آرامش در کردستان به سود آنها نبود دستمایه دروغ بیش از سی ساله ای شد که بنا بر آن، آقای بنی صدر به ارتش دستور داده است پوتین از پا در نیاورید تا کردستان را تصرف نکنید و یا به توبره بکشید و ...

لازم به یاد آوری است که در سپتامبر ۲۰۱۲ یک بار دیگر در برنامه افق این دروغ از سوی آقای رحیم رشیدی روزنامه نگار کرد تکرار شد. توضیحی از سوی دفتر آقای بنی صدر به صدای امریکا ارسال شد که در برنامه افق نیز پخش شد.

به دنبال آن آقای رشیدی در سایت خود اشتباه را تصحیح و پوزش خواست و با این وجود،اینک جای بسی تاسف است که صدای امریکا مجددا به تکرار آن دروغ اقدام می نماید . کار رسانه و خبرنگار بیان تاریخ همانطور که واقع شده است می باشد.

اما در باره پذیرفتن طرح خود مختاری، آقای بنی صدر در چند نوبت موافقت با طرح را اعلم کرده است.

از جمله اردیبهشت ۵۹ در گفتگو با صدا و سیما می گوید: "من خود را داوطلب اين عنوان كردم برای سختی وضع و نه به لحاظ علاقه به اين عنوان. و زمان گفت كه حق با من بوده و در اين وضعيت سخت، انسان اگر در خودش صلاحيت ميداند، بايد خود را عرضه كند. ولی در همان وقت گفتم كه من راضی به تجزيه يك وجب و يك سر انگشت از خاك ايران و اينكه حاكميت دولت در آنجا نباشد، نيستم و همينطور هم عمل كردم. هنوز مجلس كار خودش را شروع نكرده و بحمدالله، ما در ناحيه تركمن صحرا و در ناحيه غرب كشور، خصوصاً استان كردستان به استقرار مجدد حاكميت دولت يا موفق شديم يا نزديك شديم و اميدواريم كه اين حاكميت را مستقر كنيم. آيا اين منافات دارد با خودمختاری به معنای اسلامی كلمه كه مردم هر محل، امور خودشان را تصدی كنند؟. به نظر ما نه، اين منافات ندارد و شش ماده‏ای را كه پيشنهاد شده بود، با اصلاحاتی آن را پذيرفتیم و آقای فروهر را هم مسوول كرديم كه اين را تعقيب كند و شرايط اجرای آن را فراهم بياورد. مردم كردستان مي توانند مطمئن باشند كه ما به وعده‏های خودمان عمل خواهيم كرد. بودجه كلانی هم برای عمران آنجا گذاشتيم و عمران آنجا را هم اميدواريم بلافاصله از فردا يا پس فردا شروع كنيم و خرابی هائی اگر ببار آمده است را جبران می كنيم و مسؤولين دولت، در آنجا وظيفه دارند و بودجه هم برای جبران خرابيها دارند. خوشبختانه خرابيها طبق گزارشی كه امروز به من دادند، خيلي كمتر از آن است كه ابتدا حدس زده ميشد. پس آنچه كه می ماند حسن نيت از ناحيه اين گروهها است كه برای خودشان حسن نيت قائل نيستند." ( روزنامه اطلاعات ۱۳۵۹/۲/۲۵)

دفتر آقای بنی صدر در پایان جوابیه خود یادآور شده، برای اطلاعات بیشتر میتوانید به مقاله آن چه که باید در باره طرح شش ماده ای خود مختاری دانست مراجعه کنید.

XS
SM
MD
LG