به گزارش شبکه تلویزیونی فاکس نیوز و خبرگزاری آسوشیتدپرس، ایران روز چهارشنبه با ارسال نامههایی به رهبران بریتانیا، فرانسه، آلمان، چین و اتحادیه اروپا از طریق سفیران آنها در تهران از نیت ایران برای از سرگیری غنیسازی بالای اورانیوم پس از ۶۰ روز و در صورتی که نتوانند ابزارهای جدید برای توافق اتمی سال ۲۰۱۵ موسوم به برجام پیدا کنند، خبر داد.
روسیه که یکی از امضا کنندگان برجام است هم از این نیت مطلع شده و محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران که در مسکو به سر میبرد، قرار است این تصمیم را به همتای روسی خود اطلاع دهد.
ایالات متحده یکی از امضاکنندگان توافق اتمی برجام در سال ۲۰۱۵ بود ولی پرزیدنت ترامپ به دلیل نقایض زیاد این قرارداد، ایالات متحده را از آن خارج کرد.
رئیس جمهوری آمریکا یک سال پیش و در زمان سخنرانی اعلام خروج ایالات متحده از این قرارداد در کاخ سفید گفت:«ما نمیتوانیم تحت این ساختار در حال انزوا و پوسیدهی فعلی، جلوی دستیابی ایران به بمب اتمی را بگیریم.»
روز چهارشنبه ۱۸ اردیبهشت، حسن روحانی رئیس جمهوری ایران گفت جمهوری اسلامی برنامه غنیسازی اورانیوم خود را از سر میگیرد و در صورتی که از تحریمهای ایالات متحده مصون نماند، بخشهای کلیدی توافق اتمی را اجرا نخواهد کرد.
حسن روحانی در یک سخنرانی که از شبکه سراسری پخش شد، هشدار داد اگر رهبران اروپایی تصمیم بگیرند از راه شورای امنیت سازمان ملل تحریمهای بیشتری بر ایران اعمال کنند، «واکنشی قوی» در راه خواهد بود.
بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل از نخستین رهبران جهان بود که به گفتههای حسن روحانی واکنش نشان داد.
آقای نتانیاهو در جریان حضور در مراسم روز یادبود در کوه هرتسل در اورشلیم گفت:«امروز صبح و در راه رسیدن به این جا، شنیدم که ایران قصد دارد برنامه اتمی خود را دنبال کند. ما اجازه نخواهیم داد ایران به تسلیحات اتمی دست پیدا کند.»