لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۳:۴۵

با وجود وعده دولت، دسترسی به اینترنت در ایران همچنان به شدت محدود است


شش روز پس از قطع اینترنت در ایران، در حالی که به نظر می‌رسد اعتراضات ضد حکومتی فروکش کرده است، همچنان بسیاری از مناطق ایران اینترنت ندارند.

نت بلاکز، موسسه ناظر بر اینترنت، روز جمعه یکم آذر اعلام کرد که سطح دسترسی اینترنت در ایران به ۱۵ درصد رسیده است که تنها حدود ۱۰ درصد بیشتر از میزان روزهای گذشته است.

دولت ایران در پی اوج گرفتن اعتراضات گسترده به گرانی بنزین، دسترسی شهروندان به اینترنت را با تصمیم شورای امنیت کشور، قطع کرد. با این حال در حالی که وزیر ارتباطات ایران روز جمعه از وصل شدن تدریجی اینترنت در مناطق مختلف خبر داده است، گزارش نت بلاکز نشان می دهد که سطح دسترسی به اینترنت تنها به ۱۵ درصد رسیده است.

گزارشها حاکی از آن است که اینترنت اگر چه در برخی مناطق وصل شده است اما همچنان با کندی و اختلال همراه است. گفته می شود در مرحله اول برقراری دوباره اینترنت، برخی موسسه ها نظیر دانشگاهها، مراکز اقتصادی و خدماتی، بانکها و شرکت ها، دانشگاهها و مراکز نظامی و انتظامی به اینترنت وصل می‌شود.

قطع اینترنت بنا به محاسبه نت بلاکز روزی حدود ۶۱ میلیون دلار به اقتصاد ایران خسارت وارد کرد.

برخی از فعالان اقتصادی از ضربه مالی به کسب و کار خود در جریان قطع اینترنت خبر دادند. در روزهای گذشته یک عضو اتاق بازرگانی ایران اعلام کرد که قطع اینترنت موجب بی خبری از محموله‌های صادراتی و واردتی و نبود دسترسی به شرکای خارجی شده است.

آژانس‌های مسافرتی، فعالیت‌های گردشگری و صرافی‌ها نیز از جمله کسب و کارهایی بوده‌اند که قطع اینترنت موجب بلاتکلیفی و توقف آن شده است.

اقدام ایران به قطع اینترنت که به گفته عفو بین الملل برای جلوگیری از انتشار اخبار سرکوب معترضان صورت گرفت، واکنش های بین المللی در پی داشت.

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در واکنش به اعتراضات ایران در توئیتر نوشت: «ایران آنقدر بی‌ثبات شده است که رژیم تمام سیستم اینترنتی را قطع کرد تا مردم خوب ایران نتوانند درباره خشونت شدیدی که در داخل آن کشور جریان دارد، صحبت کنند.»

مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا که پیشتر قطع اینترنت توسط جمهوری اسلامی را محکوم کرده بود، بامداد جمعه به وقت ایران با انتشار پیامی در توئیتر نوشت: «معترضان شجاع ایران! ویدیوها، عکس ها، و اطلاعات خود را پیرامون سرکوب اعتراض ها توسط رژیم ایران برای ما بفرستید. ایالات متحده آزار معترضان را علنی و محکوم خواهد کرد.»

او سپس نشانی کانال تلگرامی را به این منظور منتشر کرد.

پیشتر، سخنگوی وزارت آمریکا نیز در پیامی گفت: «ایالات متحده اعتراضات در ایران را از نزدیک دنبال می کند. ما از مردم ایران که جان خود را به خطر می‌اندازند و خواهان آن هستند که با احترام با آنها رفتار شود، اما نمی‌شود، حمایت می‌کنیم.»

مورگان اورتگاس در این پیام ویدئویی در توئیتر افزود: «حدود هزار نفر دستگیر شده‌اند و بنا به گزارش ها بیش از صد نفر نیز کشته شده‌اند. با وجود قطع بی‌سابقه اینترنت توسط رژیم، مردم ایران موفق شدند که شواهد ویدئویی از بی‌رحمی و شقاوت رژیم را به دنیا ارائه کنند.»


وی در پایان خطاب به مردم ایران گفت: «به ارسال ویدئو ادامه دهید، ما شما را می‌بینیم و صدای شما را می‌شنویم. همانطور که وزیر خارجه (مایک) پمپئو گفته است، ایالات متحده با شما است.»

پیشتر، مایک پنس، معاون رئیس جمهوری ایالات متحده، در یک توئیت نوشت: «در حالی که ایرانی‌ها برای اعتراض در خیابان‌ها حضور دارند، آیت‌الله‌ها در تهران به استفاده از خشونت و حبس برای سرکوب مردم خود ادامه می‌دهند.»

روز سه شنبه عفو بین الملل اعلام کرد اطلاعاتی که جمع آوری کرده است نشان می‌دهد در اعتراضات اخیر ایران دست‌کم ۱۰۶ نفر توسط ماموران جمهوری اسلامی ایران کشته شده‌اند.

کاخ سفید عصر یکشنبه بیانیه‌ای در حمایت از مردم معترض در ایران منتشر کرد. در بخشی از این بیانیه آمده است، ایالات متحده استفاده از نیروی مرگبار و محدود کردن شدید ارتباطات علیه تظاهرکنندگان را محکوم می‌کند.

آمریکا می‌گوید جمهوری اسلامی ثروت کشور خود را به جای مردم، صرف حمایت از گروههای تروریستی و بی ثبات سازی در خاورمیانه می‌کند.

ایالات متحده همچنین بارها فساد مالی نهادینه و غارت دارایی‌های خدادادی ایران توسط وابستگان رژیم حاکم بر این کشور را محکوم کرده و آنها را از جمله عوامل اصلی مشکلات اقتصادی و مالی ایران دانسته است. از جمله چندی پیش مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، در چند توئیت درباره مقام‌های جمهوری اسلامی گفته بود که آنها به جای کمک به مردم درگیر فساد شده‌اند.

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

XS
SM
MD
LG