لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۹:۴۲

فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران: نیلوفر حامدی و الهه محمدی را آزاد کنید


 نیلوفر حامدی (راست) و الهه محمدی، خبرنگاران زندانی.
نیلوفر حامدی (راست) و الهه محمدی، خبرنگاران زندانی.

با گذشت ۱۰ ماه از بازداشت نیلوفر حامدی و الهه محمدی، فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران در بیانیه‌ای خواستار آزادی این دو خبرنگار شد.

رئیس فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران، «حبس» خبرنگاران به دلیل انجام وظیفه حرفه‌ای را «هشداردهنده» خوانده و از مقامات حکومت ایران خواست که اتهامات علیه نیلوفر حامدی و الهه محمدی را لغو کنند.

دومینیک پرادالیه در این بیانه، در روز جمعه ۶ مردادماه، با تاکید بر «بی‌اساس» بودن اتهامات وارده علیه این دو روزنامه‌نگار تصریح کرد «روزنامه‌نگاری جرم نیست.»

نیلوفر حامدی و الهه محمدی در روزهای گذشته با حضور در دومین جلسه دادگاه غیرعلنی، از عملکرد حرفه‌ای خود در پوشش اخبار مربوط به کشته‌شدن مهسا امینی در گشت ارشاد دفاع کردند.

نهادهای امنیتی و قضایی نیلوفر حامدی، روزنامه‌نگار شرق، و الهه محمدی، روزنامه‌نگار هم‌میهن، را از جمله به «همکاری با دولت متخاصم آمریکا»، «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی» و «تبلیغ علیه نظام» متهم کرده‌اند.

این دو روزنامه‌گار تمامی اتهامات وارده را رد کرده‌ واز مقامات خواسته‌اند شنونده «صدای مردمی» باشند که روزنامه‌نگاران «از زبان آنها سخن می‌گویند.»

مقامات آمریکا هم اتهامات وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه مبنی بر آموزش این دو روزنامه‌نگار در آمریکا را رد کرده‌اند.

فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران در بیانیه خود خواستار آزادی تمامی روزنامه‌نگاران دربند شده است.

به گزارش نهادهای حقوق رسانه‌ای، در جریان اعتراضات سراسری سال گذشته در ایران دستکم ۹۵ روزنامه‌نگار از جمله ۲۴ خبرنگار زن، بازداشت شدند.

در آستانه سالگرد کشته‌شدن مهسا (ژینا) امینی موج بازداشت منتقدان و روزنامه‌نگاران در هفته‌های گذشته نیز تشدید شده است.

برپایه تازه‌ترین گزارش سازمان گزارشگران بدون مرز، ایران از لحاظ آزادی رسانه‌ها در میان ۱۸۰ کشور جهان در جایگاه ۱۷۷ قرار گرفته است. بر این اساس، وضعیت آزادی رسانه‌ها تنها در سه کشور ویتنام، چین و کره شمالی از ایران بدتر است.

گزارشگران بدون مرز، وضعیت آزادی رسانه‌ها در ایران را «نگران‌کننده» خوانده و جمهوری اسلامی را «یکی از سرکوبگرترین دولت‌های جهان» نامیده است.

XS
SM
MD
LG