لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۲۴

آمریکا می خواهد هند تشنه نفت را از ایران دور نگاه دارد


آمریکا می خواهد هند تشنه نفت را از ایران دور نگاه دارد
آمریکا می خواهد هند تشنه نفت را از ایران دور نگاه دارد

خبرگزاری آسوشتدپرس - کلکته – هند:
توصیه آمریکا به هند برای کم کردن واردات نفت از ایران، در صدر برنامه کار هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا در آغاز سفری دو روزه به هند و مذاکرات دو روزه اش با مقامات هندی است.
هند به رغم نیاز به منابعی عظیم از انرژی وارداتی برای برای تامین سوخت موتور رشد سریع اقتصادی اش توانسته است تا حدودی از اتکای خود به نفت ایران کم کند. اما یک مقام ارشد آمریکائی که خانم کلینتون را در سفر آسیائی اش همراهی می کند می گوید آمریکا می خواهد شاهد حرکتی به مراتب بیشتر باشد.
این مقام که به شرط معرفی نشدن، و در آستانه مذاکرات خانم کلینتون در کلکته و دهلی نو با مقامات هندی با خبرنگاران صحبت می کرد گفت «روند فعلی خوب است اما لازم است مطمئن شویم که اقدامات آنها با پیشرفتی خوب در این زمینه ادامه خواهد داشت».
خانم کلینتون امروز، یک شنبه پس از دیدار از چین و بنگلادش وارد کلکته شد.
این مقام آمریکائی گفت هند اخیرا بر میزان واردات نفت از عربستان سعودی افزوده است تا تفاوت ناشی از کاهش واردات نفت از ایران را جبران کند، و آمریکا علاقمند است ببیند که هند در پی پیدا کردن جایگزین های دیگر است.
ایران و هند اوایل سال جاری به توافقی رسیدند که به هند اجازه می دهد بهای قریب ۴۵ درصد نفتی را که از ایران می خرد با روپیه پرداخت کند. ایران در مقابل از این پول ملی هند برای خرید اجناس وارداتی از هند استفاده خواهد کرد.
تحریم های بین المللی علیه ایران معاملات نفتی با ایران را دشوار کرده است زیرا واردکنندگان نفت ایران برای پیدا کردن بانکی که حاضر باشد نقل و انتقال های پولی با تهران را انجام دهد، باید به سختی تقلا کنند.
این معامله به هند کمک می کند تا بدون نیاز به استفاده از دلار، بهای نفت وارداتی از ایران را با روپیه بپردازد، و برای این منظور به استفاده از خدمات بانک های بین المللی نیازی نخواهد داشت.
یک هیات بازرگانی هند در ماه مارس به ایران سفر کرد تا برای اقلام و اجناس هندی، از جمله آهن و پولاد، مواد معدنی، ماشین آلات و اتوموبیل در ایران بازاریابی کند.
همزمان با سفر خانم کلینتون به هند یک هیات بزرگ از ایران نیز به دهلی نو رفته است تا کالاها و خدماتی را پیدا کند که تهران بتواند با خریدن آنها روپیه های حاصل از فروش نفت را، که معادل میلیاردها دلار است، به مصرف برساند.
هند شرکت های نفتی اش را برای کم کردن واردات نفت از ایران زیر فشار گذاشته است تا بتواند جزو یک گروه دیگر از کشورهای برخوردار از معافیت هائی شناخته شود، که انتظار می رود واشنگتن اسامی آنها در ماه ژوئن اعلام کند.
هند نیز نظر دیگر مصرف کنندگان نفت ایران می تواند در پایان ما ژوئن با تحریم های آمریکائی روبرو شود - اگر دولت اوباما به این نتیجه برسد که هند واردات نفت خود را از ایران به میزانی قابل توجه کاهش نداده است تا به قانونی عمل شده باشد که برای وادار ساختن تهران به عمل کردن به خواست های بین المللی در مورد برنامه اتمی اش، فشار به صنعت نفت ایران را توصیه می کند.
بیش از ده کشور اروپائی و ژاپن، تا کنون از مواجه شدن با چنین تحریم هائی معاف شده اند، زیرا به تشخیص دولت اوباما واردات نفت از ایران را به میزانی قابل توجه کاهش داده اند.
هند، چین، کره جنوبی، ترکیه و آفریقای جنوبی هنوز چنین معافیتی نگرفته اند.
کارلوس پاسکال، نماینده ویژه آمریکا در امور مربوط به انرژی بین المللی قرار است اواخر این ماه برای پیگیری نتایج حاصل از مذاکرات خانم کلینتون با مقامات هند، به این کشور سفر کند.
هند با توجه به نیازهایش به انرژی، از این خواست آمریکا که باید برای نفت ارزان ایران جایگزینی پیدا کند خشنود نیست. به گفته مقامات، پارلمان هند بخصوص در مورد عمل کردن به خواست های واشنگتن در مورد ایران از خود مقاومت نشان می دهد.
خانم کلینتون پس از دیدار از کلکته ، روز دوشنبه از این شهر بزرگ و عمده در شرق هند، به دهلی نو سفر می کند.
مقام آمریکائی همراه وی، ضمن کم اهمیت جلوه دادن حضور همزمان هیات بازرگانی ایران، که به توصیف او بیشتر متمرکز بر یافتن اجناس مصرفی است، گفت تصور نمی کنم ما در این باره نگرانی چندانی داشته باشیم.

XS
SM
MD
LG