در پی ادامه سرکوب صداهای مخالف در ایران، این بار رسانه های رسمی از برخورد قضایی با محمود شهریاری مجری سابق صدا و سیمای جمهوری اسلامی و پلمپ کردن یک سالن در اهواز به دلیل «برگزاری جشن» همزمان با روزهای «عزاداری» برای قاسم سلیمانی خبر دادند.
کیومرث کشوری، جانشین فرماندهی انتظامی اهواز، روز سه شنبه ۱۷ دی ماه به رغم اعلام این مطلب که مجوز برگزاری جشن در سرسرای گیت بوستان پیش از «اعلام عزای عمومی» صادر شده بود، گفت که تخلف «شرکت مربوطه و سازمان آب و برق خوزستان» در این رابطه محرز است واز تشکیل پرونده قضایی برای متخلفان، و برخورد قانونی با محمود شهریاری مجری برنامه، خبر داد.
اعلام سه روز عزای عمومی در کشور برای کشته شدن سلیمانی در حالی است که کمتر از دو ماه پیش صدها تن از ایرانیانی که به گران شدن ناگهانی بنزین و وضعیت فاجعهبار معیشتی در ایران معترض بودند، به دست نیروهای رژیم کشته شدند و نه تنها رژیم جمهوری اسلامی برای آنان اعلام عزای عمومی نکرد، بلکه در بسیاری از موارد حتی به خانوادههای این قربانیان اجازه برگزاری آیینهای سوگواری داده نشد.
محمود شهریاری علاوه بر این که مجری این جشن در بوستان اهواز بوده است، از جمله افرادی است که در روزهای گذشته صدای مخالف جمهوری اسلامی بوده و در صفحه اینستاگرام خود مطالبی را در استوری و پست های خود منتشر کرده است. او همچنین بارها در رابطه با وقایع اجتماعی همچون دختر آبی و کارگران هفت تپه پست های انتقادی نسبت به حکومت منتشر کرده بود.
پیش از این نیز یک وبسایت محلی از بازداشت چهار نفر به اتهام توهین به قاسم سلیمانی در استان اصفهان خبر داده بود.
همچنین تعدادی از مخاطبان صدای آمریکا اطلاع دادند که پیامکهایی تهدید آمیز دریافت کرده و از آنها خواسته شده تا پیامهای انتقادیشان نسبت به قاسم سلیمانی را از شبکههای اجتماعی پاک کنند.
مدیرمسئول وبسایت خبرآنلاین هم به اتهام توهین به قاسم سلیمانی احضار و تحت تعقیب قضایی قرار گرفته بود. این وبسایت در یکی از مطالب ترجمه شده از رسانههای خارجی از فعل «کشته شد» برای قاسم سلیمانی استفاده کرد که مورد حمله شدید رسانههای حکومتی قرار گرفت.
از دیگر نمونههای سرکوب صداهای متفاوت با روایت رسمی میتوان به برخورد صورت گرفته با نماینده تبریز اشاره کرد.
شهاب الدین بیمقدار روز شنبه ۱۴ دی در پاسخ به این سوال که واکنش جمهوری اسلامی به کشته شدن قاسم سلیمانی چه باید باشد، گفته بود که پیشنهادش «خویشتنداری و مذاکره بین ایران و آمریکا است.» این اظهارنظر منجر به حمله به دفتر این نماینده مجلس شورای اسلامی شد و فشارهای وارده بر او باعث شد تا یک روز بعد در گفتوگو با خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی ناچار به عذرخواهی شود.
نهادهای بینالمللی مدافع حقوق بشر و دولت ایالات متحده تاکنون بارها جمهوری اسلامی را به نقض آزادی بیان و سرکوب فعالان مدنی متهم کرده و از آن رژیم خواسته اند که روزنامهنگاران، نویسندگان، و شهروندان عادی - که صرفا به دلیل ابراز عقیده یا انجام وظیفه و شغل خود زندانی شدهاند - را آزاد کند.