لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۷:۳۶

ترکیه می گوید پلیسی که به پناهجویان ایرانی معترض اسپری فلفل زد را تعلیق کرد


فرماندار دنیزلی، مامور پلیسی که مقابل پناهجویان ایرانی مقابل اداره مهاجرت دنیزلی از اسپری فلفل استفاده کرده‌بود را از کار تعلیق کرد.

روزنامه صباح ترکیه روز سه شنبه ۱۴ اسفند در این‌باره نوشت که این مامور پلیس روز دوشنبه ۱۳ اسفند برابر ۴۵۰ پناهجوی ایرانی و سوریه‌ای که برای گرفتن کارت شناسایی خود مقابل اداره مهاجرت این شهر صف کشیده بودند، زمانی که گروهی با هم درگیر شدند، از اسپری فلفل استفاده کرده بود.

بنابر این گزارش این مامور پلیس به صورت موقت از کار تعلیق شده است.

ویدئوهای منتشر شده از اتفاقات روز گذشته در دنیزلی واکنش‌های بسیاری را در شبکه‌های اجتماعی به همراه داشت و مورد توجه رسانه‌های ترکیه نیز قرار گرفت.

همچنین روز گذشته (دوشنبه) یکی از پناهجویان درباره علت این تجمع به صدای آمریکا گفته بود: «پناهجویان از شب قبل برای تمدید کارت شناسایی خود باید در این محل حضور داشته باشند تا مطمئن شوند که روز بعد نوبت برای تعویض کارت‌هایشان به آن‌ها می رسد.»

او در ادامه با انتقاد از رفتار پلیس اداره مهاجرت دنیزلی ترکیه با پناهجویان گفت که ما از ایران فرار کردیم تا به کشور سومی برویم اما اینجا در یک باتلاق گیر افتادیم و زندگی برایمان بسیار سخت شده است.

این پناهجو معتقد است از زمانی که بررسی پرونده آن‌ها به پلیس ترکیه واگذار شده مشکلاتشان نیز بیشتر شده است چون مسئولان پلیس ترکیه در این رابطه بی تجربه هستند و حتی پرونده افرادی که پیش از این از سازمان ملل قبولی گرفته‌اند هم به مشکل خورده‌است.

شهر دنیزلی از جمله شهرهای است که ترکیه برای پناهجویان در نظر گرفته و جمعیت بسیاری از پناهجویان این شهر ایرانی هستند.

مشکلات پناهجویان به خصوص پناهجویان ایرانی در ترکیه از زمانی پررنگ‌تر شد که کمیساریای عالی پناهندگان از دهم دسامبر سال ۲۰۱۸ اعلام کرد که روند ثبت و بررسی پرونده پناهجویان به غیر از اتباع سوریه، به پلیس مهاجرت این کشور واگذار شده است.

تصمیم اخیر سازمان ملل برای واگذاری این پرونده‌ها به دولت ترکیه پس از آن بود که در جریان بحران مهاجرت به اروپا در سال‌های ۹۴ و ۹۵، ترکیه به یکی از کشورهای اصلی مسیر مهاجرت به اروپا تبدیل شد و میلیون‌ها پناهجو به این کشور وارد شدند به طوری که روند بررسی پرونده ها آن هم برای مصاحبه اولیه از یکسال به دوسال افزایش یافت.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG