در پی اقدام نهادهای حکومتی برای «خلع ید» و «قلع و قمع» دهها خانه و ملک متعلق به بهائیان در روستای روشنکوه مازندران، نگرانی ها از تکرار حوادثی مانند آنچه در روستای ایول رخ داد بالا گرفته است.
بر اساس گزارشهای رسیده به بخش فارسی صدای آمریکا، در پی انتخاب این روستای بهائی نشین برای اجرای طرح هادی، اداره منابع طبیعی وابسته به سازمان مراتع و جنگلها با این ادعا که این زمینها و املاک پیشتر بخشی از زمینهای جنگلی بوده، خواستار خلع ید مالکان از این زمین ها و املاک شد.
دادگاه در این مرحله به نفع اداره منابع طبیعی رأی داد و حکم خلع ید و قلع و قمع منازل مسکونی و دیگر املاک را صادر کرد.
این در حالیست که پیشتر وبسایت هرانا، که اخبار حقوق بشر ایران را منتشر میکند، در گزارشی نوشته بود زمین های مورد نظر منابع طبیعی بیش از ۷۰ سال است که در اختیار مالکان آن بوده و زمین های جنگلی نبوده است.
به موازات اقدامات ادارهی منابع طبیعی، اداره جهاد کشاورزی نیز علیه مالکان ۱۹ منزل مسکونی در قسمت دیگر روستا اقامه دعوی کرد که این پرونده ها نیز در دادگاه کیاسر در دست بررسی است.
همچنین گفته میشود پروندههای دیگری نیز از توسط دیگر نهادها درباره برخی مالکان در بخشهای دیگر روشنکوه ایجاد شده است.
این اتفاقات همزمان با دیگر اقدامات دستگاههای حکومتی علیه بهائیان نگرانیها از تکرار حوادثی مانند آنچه سال ۱۳۸۹ در روستای ایول در استان مازندران رخ داد را افزایش داده است.
گزارش برخی از وبسایت های خبری حاکی از آن بود که تیر ماه آن سال چند دستگاه لودر حدود ۵۰ خانه متعلق به بهائیان را در روستای ایول ویران کردند. خانواده های بهایی پیشتر از این روستا اخراج شده بودند اما برای جمع آوری محصول به روستا باز میگشتند.
طی ماههای اخیر اخبار متعددی از بازداشت، محرومیت از تحصیل و حمله به مغازه های بهائیان در ایران منتشر شده است که نشان میدهد فشار به بهائیان در ایران همچنان ادامه دارد.
دولت ایالات متحده فشارهای جمهوری اسلامی به اقلیت های مذهبی از جمله بهائیان را به شدت محکوم کرده است. از جمله مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا در سخنرانی ۳۱ تیر خود در میان ایرانیان مقیم آمریکا، ضمن انتقاد از تهدید و فشار علیه اقلیت ها گفت که اقلیتها مانند بهائیان و سایر ادیان و باورها در ایران سرکوب میشوند و بیم آن دارند که هر نیایششان، آخرین نیایش آنها باشد.
وزارت خارجه آمریکا، در گزارش سالانه بین المللی آزادی مذهبی در مورد وضعیت بهائیان در ایران نوشته است که بهائیان بیش از همه اقلیت های مذهبی در ایران تحت آزار و اذیت شدید حکومتی قرار دارند، حکومت آنها را به رسمیت نمی شناسد و آنها را از حقوق سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و مذهبی خود محروم کرده است.
بر اساس همین گزارش طی ده سال گذشته بیش از هزار نفر از بهائیان به طور خودسرانه بازداشت شدند.