«ارس امیری» دانشجوی ایرانی دانشگاه کینگستون بریتانیا که توسط ماموران وزارت اطلاعات بازداشت و به زندان اوین منتقل شده بود، با تودیع قرار وثیقه از زندان آزاد شد.
محسن عمرانی، پسرخاله ارس امیری که چندی پیش خبر بازداشت او را در اسفند ماه سال گذشته اعلام کرده بود، دوشنبه شب ۳۱ اردیبهشت در توئیتر خود نوشت که خانم امیری با ارائه وثیقه ۵۰۰ میلیون تومانی آزاد شده است.
ارس امیری، دانشجوی کارشناسی ارشد رشته فلسفه هنر، برای دیدار خانواده اش به ایران سفر کرده بود که پیش از بازگشت به لندن بازداشت شد.
آقای عمرانی در توئیتر خود نوشته بود: «ارس به واسطه رشتهاش، همزمان در شورای فرهنگی بریتانیا کار میکرد.»
این شورا پیش از این در ایران نمایندگی مستقل داشت، از حدود ۹ سال پیش بعد از احضار کارکنانش به دستگاههای امنیتی، فعالیت خود را در تهران متوقف کرد.
ارس امیری ۳۲ ساله که پیشتر بارها به ایران سفر کرده بود، آخرین بار ۱۸ اسفند سال گذشته برای دیدار با مادربزرگ بیمارش به ایران سفر کرد، اما پنج روز بعد توسط ماموران وزارت اطلاعات بازداشت شد.
آقای عمرانی نوشت: «ارس در راستای کارش دوستانی از گروههای هنری در ایران داشته و در برگزاری نمایشگاه، فستیوال فیلم و کلا تبادل فرهنگی-هنری بین ایران و انگلیس همکاری داشت. مهمتر از همه اینکه تمام فعالیتها با تعامل و هماهنگی با معاونتهای هنری وزارت ارشاد بود.»
طی سالهای اخیر چند ایرانی مقیم بریتانیا پس از سفر به ایران بازداشت شدهاند.
هفته گذشته، کمپین حقوق بشر در ایران تائید کرد که عباس عدالت استاد دانشگاه امپریال کالج لندن و فعال ضد تحریم و اقدام نظامی علیه ایران توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی دستگیر و بازداشت شده است.
آقای عدالت روز ۲۶ فروردین توسط سپاه در منزلش بازداشت شد. به گفته نزدیکان او، هر چند وثیقه لازم سپرده شده است، اما او هنوز در بازداشت است.
عباس عدالت سال ۲۰۰۵ یک نهاد غیردولتی در لندن به نام جنبش ضد تحریم و مداخله نظامی در ایران موسوم به CASMII را تاسیس کرد و خواستار رفع تحریم های بین المللی علیه جمهوری اسلامی و جلوگیری از دخالت نظامی در ایران شد.
آقای عدالت در سالهای گذشته بارها به ایران سفر کرده است.
یکی دیگر از ایرانیان مقیم بریتانیا که پس از سفر به ایران بازداشت شد، نازنین زاغری، کارمند بنیاد خیریه تامپسون رویترز است که دوسال پیش هنگام بازگشت به لندن توسط ماموران سپاه به همراه دختر خردسالش در فرودگاه امام تهران بازداشت شد.
دادگاه، خانم زاغری را بر اساس اتهامهای امنیتی به پنج سال زندان محکوم کرد. او و خانواده اش این اتهامات را رد کرده اند.