لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۶ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۴۰

نماینده آمریکا در امور آزادی مذاهب خواستار آزادی درویشان زندانی و رفع محدودیت‌‌های نورعلی تابنده شد


ایالات متحده نسبت به تداوم حصر خانگی نورعلی تابنده، قطب درویشان گنابادی، و حبس درویشان واکنش نشان داد.

سم براون بک، نماینده ویژه آمریکا در امور آزادی مذاهب در جهان، روز دوشنبه ۲۵ آذر با انتشار یک پیام توئیتری خواستار پایان حصر خانگی نورعلی تابنده، برخورداری او از مراقبت های پزشکی، و پایان زندان درویشان گنابادی شد.

در این پیام که متن آن در توئیتر فارسی وزارت خارجه آمریکا نیز منتشر شده، آمده است: «ما نگران سلامتی دکتر نورعلی تابنده، رهبر [قطب] دراویش گنابادی، هستیم که ماه ها است در ایران بدون دسترسی به مراقبت های پزشکی، در حبس خانگی است. ما از ایران می خواهیم که به او اجازه خروج از منزل بدهد و همه درویشانی را که تنها به خاطر ابراز عقیده و مذهب خود بازداشت شده اند، آزاد کند.»

در روزهای گذشته اخباری از وخامت حال و احتمال فوت آقای تابنده منتشر شده بود که از سوی نزدیکان او تکذیب شد.

نور علی تابنده بیش از یک ماه پیش، که خود با محدودیت در ملاقات ها و رفت و آمد روبرو است، در اعتراض به تداوم حبس درویشان گنابادی از خوردن غذا و دارو خودداری کرد. در پی آن، جمعی از درویشان داخل و خارج زندان نیز دست به اعتصاب غذا زدند.

علیرضا روشن، یکی از مدیران وبسایت خبری مجذوبان نور، روز دوشنبه ۱۳ آبان به صدای آمریکا گفت که ۷۱ درویش گنابادی زندانی به همراه تعدادی از دراویش خارج از زندان از روز یکشنبه ۱۲ آبان در اعتراض به وضعیت موجود دراویش و در پی امتناع نورعلی تابنده سرسلسله دراویش گنابادی از خوردن غذا و دارو دست به اعتصاب غذا زده‌اند.

۱۴ بهمن‌ سال ۹۶ در پی حضور گسترده نیروهای امنیتی و لباس شخصی در گلستان هفتم مقابل خانه نورعلی تابنده، سر سلسله دراویش گنابادی، سلسله درگیری‌هایی میان نیروهای امنیتی و یگان ویژه با دراویش گنابادی حاضر در گلستان هفتم اتفاق افتاد که در پی آن چند مأمور پلیس و عضو بسیج کشته، و صدها درویش گنابادی به شدت مضروب و بازداشت شدند.

در پی این درگیری‌ها، ۲۰۲ نفر از دراویش گنابادی زندانی و مجموعا به بیش از ۱۰۸۰ سال زندان محکوم شدند.

محمد ثلاث یکی از دراویش گنابادی بود که به اتهام قتل ماموران انتظامی در این درگیرهای بازداشت و در سحرگاه ۲۸خرداد اعدام شد.

وزیر خارجه آمریکا اعدام این درویش گنابادی را «بی رحمانه و ناعادلانه» خواند و گفت مردم ایران مستحق احترام به حقوق بشر و آزادی هستند.

همچنین ایالات متحده بارها سرکوب پیروان اقلیت‌های دینی و مذهبی از جمله دراویش، بهائیان، نوکیشان مسیحی، و حتی مسلمانان سنی‌مذهب توسط رژیم جمهوری اسلامی را محکوم کرده است.

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

XS
SM
MD
LG