برخی از کارکنان بخش فارسی بی بی سی فارسی در شکایت جدیدی به سازمان ملل از تشدید آزار مقامات جمهوری اسلامی علیه خانواده هایشان - از جمله حبس انفرادی، بازجویی، و تحقیر آنها - خبر دادند.
موسسه خبری بی بی سی روز دوشنبه ۱۸ آذر اعلام کرد که کارکنان بخش فارسی بیبیسی در شکایتی فوری به گزارشگران ویژه سازمان ملل گفتند که در پی اعتراضات اخیر، آزار خانواده هایشان در ایران شدت گرفته است.
بنا به اعلام بی بی سی، کارکنان بخش فارسی بی بی سی به گزارشگران سازمان ملل از شدت و اهمیت شرایطی که خود و خانوادههایشان با آن روبرو هستند، گفتند و توضیح دادند که مقامات جمهوری اسلامی بستگان سالمند آنها را در سلول های انفرادی، تحت بازجویی، و شرایط تحقیرآمیز نگه داشتهاند.
کارکنان این موسسه خبری همچنین نسبت به تهدیدهای اخیر جمهوری اسلامی علیه روزنامه نگاران رسانه های فارسی زبان خارج از ایران ابراز نگرانی کردند. مقامات جمهوری اسلامی رسانه های فارسی زبان خارج از کشور را به دامن زدن به اعتراضات و تحریک مردم معترض متهم می کنند.
مدیر سرویس جهانی بی بی سی در این باره گفت: «در حالی که کارکنان ما سالها متحمل اذیت و آزار مقامات ایران شدهاند، جمهوری اسلامی حملات خود را به روزنامه نگاران رسانه های دیگر که درباره اعتراضات اطلاع رسانی کردند، افزایش داده است.»
در روزهای گذشته، در پی افزایش تهدیدها علیه روزنامه نگاران خارج از ایران و آزار خانواده های آنها، نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران اعلام کرد که آمریکا هدف گرفتن خبرنگاران و خانواده هایشان را از سوی رژیم ایران محکوم می کند.
صفحه فارسی وزارت خارجه آمریکا در توئیتر به نقل از برایان هوک نوشت: «رژیم ایران خبرنگاران بخش فارسی صدای آمریکا، رادیو فردا، بی بی سی را هدف حمله قرار داده است.»
آقای هوک در ادامه افزود که «آمریکا هدف گرفتن خبرنگاران و خانواده هایشان را محکوم می کند و به برداشتن گامهای قاطع برای حمایت از آزادی بیان و مطبوعات ادامه می دهد.»
پیش از این نیز تد کروز، سناتور جمهوریخواه آمریکا، نسبت به اقدامات جمهوری اسلامی علیه روزنامه نگاران رسانههای فارسی خارج از ایران واکنش نشان داد و در توئیتر خود نوشت که «رژیم ایران برای ارعاب و ساکت کردن روزنامهنگاران رسانه های فارسی زبان تلاش میکند چرا که میداند حقیقت، بزرگترین تهدید تداوم حکومت آنها است.»
در هفته های گذشته اعلام شده بود که دولت و دستگاه قضایی جمهوری اسلامی علیه خبرنگاران مشغول به کار در برخی از رسانههای فارسی زبان خارج از ایران بار دیگر محدودیتهایی، از جمله ممنوع المعامله کردن، اعمال کرد.
سازمان گزارشگران بدون مرز نیز اعلام کرد که در ۱۱ ماه گذشته ۲۵ مورد آزار خانوادههای روزنامهنگاران ایرانی خارج از کشور گزارش شده است.
این گزارش با واکنش آماندا بنت، رئیس صدای آمریکا همراه شد و خانم بنت برخورد نهادهای اطلاعاتی جمهوری اسلامی با خبرنگاران رسانه های فارسی زبان خارج از کشور، از جمله صدای آمریکا، و تهدید و ارعاب خانواده های آنها را به شدت محکوم کرد.
وزیر خارجه آمریکا نیز تهدید روزنامهنگاران ایرانی مشغول به کار در رسانههای خارج از ایران توسط رژیم ایران را محکوم کرد و آن را نمونهای از رفتار شریرانه ایران دانست که پیش از آن پرزیدنت ترامپ درباره آن هشدار داده بود.