آزیتا رفیعزاده، شهروند بهایی و یکی از مدرسان مؤسسه آموزش عالی بهایی که چهار سال پیش به اتهام «اقدام علیه امنیت کشور» زندانی شده بود، با سپری کردن دوران محکومیت خود از زندان اوین آزاد شد.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، آزیتا رفیعزاده که به اتهام «اقدام علیه امنیت کشور» از طریق آنچه فعالیت غیر قانونی در مؤسسه آموزش عالی بهایی نامیده شده، به چهار سال زندان محکوم شده بود، روز چهارشنبه ۱۷ مهر با سپری کردن دوران محکومیت خود از زندان اوین آزاد شد.
این شهروند بهایی اوایل خرداد ماه ۱۳۹۰ به همراه همسرش «پیمان کوشکباغی» با مراجعه نیروهای امنیتی به منزل آنها بازداشت شد. در زمان بازداشت این دو شهروند بهایی نیروهای امنیتی پس از تفتیش منزل تعدادی از وسایل شخصی از جمله کتاب، جزوهها، سیدیها، لپتاپ و هارد کامپیوتر آنها را ضبط کردند.
بر اساس گزارش منتشر شده، خانم رفیعزاده و همسرش پس از مدتی با اخذ تعهد مبنی بر قطع همکاری با مؤسسه آموزش عالی بهائی و تودیع وثیقه ۵۰ میلیون تومانی به طور موقت و تا پایان مراحل بازرسی آزاد شده بودند.
جلسه دادگاه آزیتا رفیعزاده خرداد ۱۳۹۳ در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه برگزار شد و این شهروند بهایی بابت اتهام «عضویت در تشکیلات غیرقانونی بهائیت با هدف اقدام علیه امنیت کشور از طریق فعالیت غیر قانونی در موسسه آموزشی (BIHE)» به چهار سال زندان محکوم شد.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، آزیتا رفیعزاده که مدرک کارشناسی ارشد خود در رشته مهندسی کامپیوتر در موسسه آموزش عالی بهایی (BIHE) کسب کرده، از سال ۱۳۸۱ همکاری خود را به عنوان مدرس رشته کامپیوتر در این موسسه آغاز کرده بود.
بر اساس اطلاعات موجود، موسسه آموزش عالی بهایی، دانشگاهی غیر رسمی در ایران است که از سال ۱۳۶۶ توسط جامعه بهائیان ایران تأسیس و هدف این موسسه آموزشی غیر حضوری، آموزش جوانان بهایی است که تنها به دلیل عقاید مذهبی از تحصیل در دانشگاههای ایران محروم شدهاند و در حال حاضر شهروندان بهایی میتوانند در ۳۸ رشته تحصیلی در مقاطع کاردانی، کارشناسی و کارشناسی ارشد در این دانشگاه تحصیل خود را ادامه دهند.
موسسه آموزش عالی بهایی در حالی در ایران به فعالیت خود ادامه میدهد که جمهوری اسلامی آن را غیرقانونی عنوان کرده است.
سازمان های بین المللی مدافع حقوق بشر و وزارت خارجه ایالات متحده آمریکا به دفعات برخورد حکومت جمهوری اسلامی با بهائیان و نقض حقوق شهروندی آنها را محکوم کردهاند.
بر اساس گزارش سالانه آزادی مذهبی وزارت خارجه آمریکا، بهائیان از داشتن نهادهای آموزشی خود ممنوع هستند و دانشجویان بهایی از تحصیل در دانشگاهها ممنوع شدهاند و اگر دین آنها بعد از تحصیل معلوم شود، از دانشگاه اخراج می شوند.
بر اساس گزارشهای منتشر شده در رسانههای حقوق بشری، سال جاری تعدادی از شهروندان بهایی به رقم گذراندن امتحانات ورودی دانشگاه، همچون سالهای گذشته به بهانههای مختلفی از جمله «نقص در پرونده» و برخلاف مقررات جمهوری اسلامی ایران از ورود به دانشگاه محروم شدند.
سال گذشته نیز دست کم ۵۸ دانش آموز بهائی پذیرفته شده در کنکور سراسری هنگام تلاش برای ثبت نام با عبارت نقص پرونده روبرو شدهاند. در واقع بهائیان، به جز مقاطعی، از ادامه تحصیل در دانشگاه محروم میشوند مگر اینکه پیروی از بهائیت را مخفی کرده یا رد کنند.
چندی پیش نیز محسن حاجیمیرزایی، وزیر آموزش و پرورش، در حاشیه جلسه هیئت وزیران گفت که اگر دانش آموزان اظهار کنند که پیروان ادیان دیگری به جز ادیان رسمی کشور هستند و این اقدام آنها به نوعی تبلیغ محسوب شود، تحصیل آنها در مدارس ممنوع است.
در بخشی از اعلامیه جهانی حقوق بشر که دولت ایران نیز ملزم به پیروی از آن است در رابطه با حق تحصیل است؛ در بخشی از ماده ۲۶ این اعلامیه نوشته شده که دستیابی به آموزش عالی باید به شکلی برابر برای تمامی افراد و بر پایه شایستگیهای فردی صورت پذیرد.