جعفر ابراهيمی، فعال صنفی معلمان و عضو كانون صنفی معلمان تهران، از جمله افراد بازداشت شده در جریان برگزاری مراسم چهلمین روز کشتهشدگان اعتراضات آبان ماه در بهشت سکینه کرج است که به مکان نامعلومی منتقل شده است.
بر اساس اخبار منتشر شده در شبکههای اجتماعی، این فعال صنفی معلمان روز پنجشنبه ۵ دی در جریان برگزاری مراسم چهلم پویا بختیاری یکی از کشتهشدگان اعتراضات اخیر و در پی هجوم ماموران امنیتی به این مراسم در بهشت سکینه کرج بازداشت شده است.
بنا بر گزارشهای موجود، در حال حاضر علیرغم پیگیریهای صورت گرفته جعفر ابراهیمی کماکان در بازداشت به سر میبرد و اطلاعات دقیقی از نهاد بازداشت کننده و محل بازداشت این فعال صنفی در دست نیست.
پیش از این یک منبع آگاه به صدای آمریکا گفته بود که دستکم ده نفر در بهشت سکینه شهر کرج و در جریان مراسم چهلم پویا بختیاری بازداشت شدهاند. در حال حاضر آمار دقیقی از تعداد بازداشت شدگان در مراسم چهلم جانباختگان در دست نیست و صدای آمریکا نمیتواند به طور مستقل تعداد بازداشت شدگان در کرج و دیگر شهرها را تائید کند.
براساس ویدئوهای منتشر شده در روز پنجم دی ماه، ماموران امنیتی حضوری پر رنگی در بهشت سکینه کرج، جایی که کشته شدگان اعتراضات در این شهر به خاک سپرده شدند داشتهاند؛ حضوری که با درگیری ماموران با مردم و بازداشت تعدادی از آنها همراه بوده است.
چهلمین روز کشته شدن معترضان در ایران در حالی برگزار شد که مقامات جمهوری اسلامی اجازه برگزاری مراسم چهلم را به خانواده جانباختگان نداده بودند و برخی از آنها نیز مانند اعضای خانواده پویا بختیاری که فراخوان سراسری برای حضور مردم در چهلم او را داده بودند بازداشت شدند، در میان بازداشتشدگان یک کودک ۱۱ ساله هم حضور داشته است.
پس از بازداشت اعضای خانواده این جوان کشته شده، مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، در پیامی دستگیری پدر و مادر پویا بختیاری را به شدت محکوم کرد و خواستار آزادی فوری آنها شد.
مراسم یادبود کشتهشدگان در ایران در شرایطی برگزار شد که جمهوری اسلامی هنوز از انتشار آمار دقیق کشتهشدگان و بازداشتشدگان این اعتراضات سر باز میزند.
این در حالی است که خبرگزاری رویترز در گزارشی آمار کشته شدگان در اعتراضات ایران را ۱۵۰۰ نفر اعلام کرده و به نقل از سه منبع نزدیک به رهبر جمهوری اسلامی نوشت که خامنهای به مقامات دولتی و امنیتی دستور داده بود برای متوقف کردن اعتراضات «هر کاری لازم است» انجام دهند.
فعالان حقوق بشر از اعضای دائم شورای امنیت خواستند که با تصویب یک قطعنامه به عنوان «جنایت علیه بشریت»، سرکوب مردم در ایران را محکوم کند.