اسماعیل مغربینژاد، نوکیش مسیحی ساکن شیراز که اوایل بهمن ماه سال گذشته توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود، از سوی دادگاه کیفری شیراز به ۳ سال زندان محکوم شد.
وبسایت حقوق بشر در ایران روز پنجشنبه ۳ بهمن در گزارشی اعلام کرد که، شعبه ۱۰۵ دادگاه کیفری ۲ شیراز این نوکیش مسیحی را از بابت اتهام «توهین به مقدسات در فضای مجازی» به تحمل ۳ سال زندان محکوم کرده است و در طی هفتههای آتی قرار است دادگاه انقلاب شیراز بخش دیگر پرونده این نوکیش مسیحی را با اتهاماتی همچون «تبلیغ علیه نظام» و «عضویت در گروههای معاند نظام» مورد بررسی قرار دهد.
بنا بر این گزارش، پرونده اسماعیل مغربینژاد به دو بخش تقسیم شده که جلسه رسیدگی به بخش اول پرونده از بابت اتهامات «توهین به مقدسات در فضای مجازی» و «ارتداد» در تاریخ ۱۸ دی ماه در شعبه ۱۰۵ دادگاه کیفری ۲ شیراز برگزار، حکم صادره روز شنبه ۲۱ دی ماه به وی ابلاغ و این نوکیش مسیحی از اتهام ارتداد تبرئه و از بابت اتهام دیگر به زندان محکوم شده است.
به گزارش وبسایت حقوق بشر در ایران، اسماعیل مغربی نژاد در تاریخ ۵ بهمنماه سال گذشته توسط نیروهای امنیتی پس از تفتیش منزل و ضبط تعدادی لوازم شخصی از جمله «لپتاپ، تلفن همراه، کتابهای مسیحی و نوشتههای روزانه» بازداشت و در تاریخ ۳۰ مهر پس از احضار به شعبه ۱۰۵ دادگاه کیفری ۲ این شهرستان و تفهیم اتهام با افزایش قرار کفالت از ۱۰ میلیون به ۱۰۰ میلیون تومان به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی آزاد شده است.
در بخشی از این گزارش آمده است که، در زمان بازداشت این نوکیش مسیحی مقامات قضایی به خانواده وی که تلاش کرده بودند تا با مراجعه به نهادهای قضایی از محل بازداشت و سرنوشت او اطلاعی به دست آورند، گفته بودند که «اسماعیل مغربی نژاد» در هیچ یک از بازداشتگاههای آنها به سر نمیبرد و باید او را به عنوان یک شخص «گمشده» قلمداد کنند.
احکام زندان در حالی برای این نوکیش مسیحی صادر شده است که مقامات جمهوری اسلامی از جمله جواد ظریف، وزیر خارجه، بارها مدعی شدهاند که در ایران کسی به دلیل اظهارنظر تحت تعقیب قرار نمیگیرد و محکوم نمیشود.
پیش از این نیز صدای آمریکا در گزارشی اعلام کرده بود که ۹ نوکیش مسیحی به نامهای عبدالرضا (متیاس) علیحقنژاد، شهروز اسلامدوست، بهنام اخلاقی، بابک حسینزاده، مهدی خطیبی، خلیل دهقانپور، حسین کدیور، کمال نعمانیان، و محمد وفادار از سوی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران بابت اتهام «اقدام علیه امنیت ملی» مجموعا به ۴۵ سال زندان محکوم شدهاند.
پیشتر سام براون بک، سفیر آمریکا در امور آزادی مذهبی، به صدای آمریکا گفت: «ایران در گروه کشورهای درگیر در آزار و اذیت اقلیت های مذهبی، فجیعترین کارنامه را در وزارت خارجه آمریکا دارد و این رژیم هر اقلیت مذهبی که نامناسب تشخیص دهد را مورد آزار و اذیت قرار می دهد.»
مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، طی سخنانی در جریان رونمایی از گزارش سالانه آزادی مذهبی گفت که سرکوب بهائیان، مسیحیان، و دیگر اقلیتهای دینی و مذهبی در ایران همچنان موجب نگرانی شدید است.
نهادهای بینالمللی مدافع حقوق بشر و دولت ایالات متحده بارها آزار و زندانی کردن پیروان اقلیت های مذهبی در ایران را محکوم کردهاند.