یاسین جمالی کسرینه، شهروند ساکن تربت حیدریه از سوی دادگاه انقلاب تهران به به ۱۴ سال و شش ماه زندان محکوم شد.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، این شهروند اهل تربت حیدریه که تیرماه سال جاری توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود روز چهارشنبه ۴ دی ماه از سوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی، بابت اتهامات «اجتماع و تبانی علیه نظام»، «تبلیغ علیه نظام»، «توهین به رهبری» و «توهین به مقدسات» مجموعه به ۱۴ سال و شش ماه زندان محکوم شده است.
این حکم در حالی برای آقای جمالی کسرینه صادر شده است که در صورت تایید و بر اساس ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی مبنی بر تجمیع احکام، تنها ۵ سال و شش ماه از این حکم قابل اجرا خواهد بود.
بنا بر این گزارش یاسین جمالی کسرینه از بابت اتهام «اجتماع و تبانی علیه نظام» به ۵ سال و شش ماه زندان، به اتهام «توهین به مقدسات» به ۵ سال و شش ماه زندان، بابت اتهام «تبلیغ علیه نظام» به یک سال زندان و از بابت اتهام «توهین به رهبری» به دو سال و شش ماه زندان محکوم شده است.
بر اساس اطلاعات موجود این شهروند اهل تربت حیدریه در تاریخ ۳ تیرماه، توسط یازده مامور امنیتی در تربت حیدریه بازداشت و یک روز پس از بازداشت با صدور قرار بازداشت یک ماهه از سوی شعبه اول بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب تربت حیدریه تحتالحفظ به بازداشتگاه پلیس فتا شهرستان قم منتقل میشود.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، یاسین جمالی کسرینه با اتمام دوران بازجوییهای خود در ابتدا به زندان ساحلی قم و پس از مدتی به زندان اوین منتقل و در نهایت در تاریخ ۶ شهریور ماه، با تودیع وثیقه ۲۰۰ میلیون تومانی بهصورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی از زندان آزاد میشود.
همچنین در این گزارش آمده است که آقای جمالی کسرینه در دوران بازداشت چندین مرتبه جهت گرفتن اعترافات اجباری از زندان ساحلی قم به بازداشتگاه اداره اطلاعات و بازداشتگاه پلیس فتا این شهر منتقل شده است.
این اولینبار نیست که یک شهروند ایرانی از سوی دادگاه انقلاب و دستگاه قضایی ایران به احکام طولانی مدت محکوم میشود. پیش از این عطاالله رضایی، شهروند ساکن قم که خرداد ماه سال جاری توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود، از سوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی بابت اتهامات «اجتماع و تبانی علیه نظام»، «تبلیغ علیه نظام» و «توهین به رهبری» مجموعا به ۸ سال زندان محکوم شد.
سازمان عفو بینالملل بهمن ماه گذشته در گزارشی سال ۲۰۱۸ را «سال شرم» جمهوری اسلامی نامید و اعلام کرد در این سال بیش از هفت هزار نفر، اعم از شرکتکنندگان در تظاهرات، دانشجویان، روزنامهنگاران، فعالان حقوق زنان، فعالان محیط زیست، فعالان کارگری و فعالان حقوق قومی و اقلیتهای مذهبی، در ایران بازداشت شدهاند.
وزارت خارجه آمریکا نیز بارها برخوردهای خشونت آمیز رژیم جمهوری اسلامی با مردم ایران به بهانههای مختلف، از جمله برخورد با آزادی انتخاب نوع پوشش، و نیز نقض مکرر و مداوم حقوق شهروندان ایران توسط عوامل رژیم را محکوم کرده است.