لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ ایران ۰۸:۰۶

گزارش سالانه عفو بین الملل: نقض حقوق بشر در ایران در هشت حوزه


عفو بین الملل در گزارش سالانه خود ، وضعیت حقوق بشر در سال ۲۰۱۷ را در ۱۵۹ کشور از جمله ایران بررسی کرده است.

گزارش می گوید پیشرفت هایی که با تحمل سختی های بسیار در وضعیت حقوق بشر به دست آمده است، نشان می هد دفاع از حقوق بشر می تواند نتایج مثبتی به همراه داشته باشد.

عفو بین الملل هدف از تهیه این گزارش را نشان دادن مبارزات مردم برای کسب حقوقشان و کوتاهی دولت ها در احترام گذاشتن به حقوق بشر خوانده است.

مارگرت هوانگ مدیر اجرایی عفو بین الملل گفت: این کشورها یا حقوق بشر را نقض کردند و یا از دیگران خواسته اند حقوق بشر را نقض کنند.

عفو بین الملل ، وضعیت حقوق بشر در سال ۲۰۱۷ در ایران را در هشت زمینه بررسی کرده است:

  • در بخش آزادی بیان ، تشکل و اجتماعات، یادآوری می کند شمار بسیاری از منتقدان، معترضان، خبرنگاران، کارکنان رسانه های آنلاین، دانشجویان، فیلمسازان، موسیقیدانان، نویسندگان، فعالان حقوق بشر، فعالان محیط زیست، فعالان اتحادیه های کارگری، فعالان حقوق زنان، اقلیت ها، مخالفان حکم اعدام، وکلا و آن هایی که در پی اجرای عدالت برای مسببان و مرتکبان به اعدام های دسته جمعی در دهه ۶۰ خورشیدی بوده اند، بازداشت و زندانی شده اند.
  • مقامات صدها نفر را که بیش از یک ماه پیش در تظاهرات مسالمت آمیز در ده ها شهر شرکت کردند، بازداشت و زندانی کرده اند. قوه قضائیه کانال تلگرام را تهدیدی علیه امنیت ملی خوانده است. رسانه های اجتماعی مانند فیس بوک ، توییتر و یوتیوب نیز مسدود شدند. مقامات به تجاوز به میهمانی های مختلط ادامه داده اند. و سانسور در سطح گسترده ای اعمال می شود.
  • در مورد شکنجه و دیگر اقدامات تنبیهی، عفو بین الملل ضمن ابراز نگرانی از متداول شدن شکنجه، می گوید بازداشت شدگان توسط وزارت اطلاعات و سپاه پاسداران، کماکان در سلول های انفرادی حبس می شوند. مقامات در بسیاری از موارد زندانیان سیاسی را از مراقبت های پزشکی محروم می کنند. این اقدام عمدی، با هدف زیر فشار گذاشتن آن ها برای توبه ، انجام می گیرد.
  • نوع دیگر شکنجه اجرای احکام شلاق در ملا عام برای نوجوانان به اتهام سرقت ، روزه خواری و شرکت در میهمانی های مختلط است.
  • محاکمات ناعادلانه، نقض آزادی ادیان و باورها، ، تبعیض علیه اقلیت های قومی، تبعیض علیه زنان و دختران چهار مور دیگری است که در گزارش عفو بین الملل مورد تاکید قرار گرفته است.
  • در مورد تبعیض علیه اقلیت های قومی به ویژه به تبعیض علیه عرب های اهوازی ، ترک های آذربایجانی ، بلوچ ها ، کردها و ترکمن ها با ذکر جزئیات اشاره شده است.
  • گزارش عفو بین الملل در مورد زنان می گوید: زنان هم در عمل و هم بر اساس قانون متحمل تبعیض هستند ، از جمله حق طلاق ، اشتغال ، ارث مساوی با مردان و مسئولیت های سیاسی.
  • اجرای حکم اعدام برای صدها نفر در پی محاکمات ناعادلانه، در ملا عام، اعدام نوجوانانی که هنگام ارتکاب جرم زیر سن هجده سال داشتند و اجرای حکم سنگسار از جمله دیگر موارد نگرانی عفو بین الملل است.

سازمان عفو بين الملل در سالهای اخیر وضعیت حقوق بشر در ایران را به دقت زیر نظر دارد.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG