لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۹:۳۶

کارشناسان اندیشکده هادسون: انتخاب پمپئو، اقدامات دولت علیه ایران را شتاب می‌دهد


کارشناسانی که در یک نشست اندیشکده هادسن حضور یافتند بر این باورند که مقابله با حضور نظامی ایران و همچنین اعمال تغییرات مورد نظر پرزیدنت دونالد ترامپ در برجام با حضور وزیر خارجه جدید به جمع کابینه او، شتاب بیشتری خواهد گرفت.

همسویی بیشتر با پرزیدنت ترامپ به گفته این کارشناسان در گفتگو با بخش فارسی صدای آمریکا، دلیل اصلی انتخاب مایک پمپئو رئیس سازمان مرکزی اطلاعات به عنوان وزیر خارجه عنوان شد.

ایلان برمن، نایب رئیس شورای سیاست خارجی آمریکا در گفتگو با بخش فارسی صدای آمریکا برکناری رکس تیلرسون وزیر خارجه را ناشی از ناتوانایی این مدیر عامل پیشین غول نفتی اکسان موبیل در اجرای دستورات و برنامه‌های پرزیدنت دونالد ترامپ در عرصه بین‌المللی دانست.

او گفت: «تصمیم اعلام شده باید در چارچوب تغییر پرسنل و نه تغییر سیاست دیده شود. پرزیدنت فردی است که سیاستگذاری می کند؛ بنابراین وظیفه منصوبین او تبلیغ و اجرای تصمیمات اوست. پرزیدنت ترامپ از انجام وظایف آقای تیلرسون نه تنها در قبال ایران بلکه در مقابله با کره شمالی ناراضی بود. دیگر اینکه هر عضو کابینه باید نقش خود را در چارچوب اجرای سیاست‌های پرزیدنت ایفا کند. و بنابراین آقای پمپئو که در قبال ایران موضع قاطع و صریحی دارد می تواند به نگرانی‌های پرزیدنت ترامپ در مورد نفوذ ایران در عراق و سوریه و اصلاحات مورد نیاز برجام پاسخ دهد. »

آقای برمن که چندین کتاب در مورد جمهوری اسلامی ایران نوشته است، پیش بینی کرد که با ورود آقای پمپئو به وزارت خارجه جهان شاهد ارائه پیشنهادات فراگیرتری در مورد دریافت امتیاز بیشتری از ایران و اروپا برای اعمال تغییر در برجام به پرزیدنت ترامپ خواهد بود.

مایکل پریجنت، تحلیلگر ارشد امور خاورمیانه اندیشکده هادسن در همین زمینه به بخش فارسی صدای آمریکا گفت که انباشت تجربه اطلاعاتی بویژه در مورد فعالیت‌های ایران، از آقای پمپئو مناسبترین گزینه برای تصدی سمت وزیر خارجه آمریکا ساخته است.

او گفت: «اینکه پامپئو از سازمان مرکزی اطلاعات به وزارت خارجه می آید امر خوبی است. یعنی حالا سازمان مرکزی اطلاعات نیازی ندارد که وزارت خارجه را درباره آنچه ایران انجام می دهد قانع کند. زیرا آقای پمپئو به عنوان وزیر خارجه کاملا از اقدامات ایران با خبر است. او همچنین کاملا می داند که روسیه، داعش و القاعده چه می کنند بنابراین هم اکنون دیگر لزومی نیست که وزارت خارجه را برای همراهی کردن با پرزیدنت قانع کرد. زیرا حالا وزیری بر مسند قدرت است که رئیس پیشین سازمان مرکزی اطلاعات بوده و واقعیتها را آنگونه که هست می‌داند.»

آقای برمن همچنین در گفتگو با صدای آمریکا درمورد موضوع بحث کارشناسی اندیشکده هادسن تحت عنوان «پیروزیها و شکستها در سوریه» که در آن شرکت کرده بود، گفت با توجه به اهمیت اقدامات ایران در منطقه اولویت کاری وزیر خارجه جدید مقابله با فعالیت‌های فرامرزی جمهوری اسلامی ایران است.

او اضافه کرد: «این چالش بزرگی است و به رغم اینکه همه بر روی اصلاح برجام متمرکز شده اند، به طور مستقیم چالش حضور نظامی ایران در سوریه است. زیرا تاثیر ماندگارتری دارد. دولت پرزیدنت ترامپ تاکنون سیاست مدون و مشخصی درقبال سوریه ارائه نکرده است و با حضور ایران و روسیه به نوعی کنار آمده است، اما با حضور وزیر خارجه جدید به نظرم اولین اقدام خلاصی از وضعیت کنونی در سوریه خواهد بود.»

دیگر کارشناسان شرکت کننده در این نشست به بسط نفوذ ایران در سوریه اشاره کرده و ابزار امیدواری کردند که با دولت پرزیدنت ترامپ هرچه سریعتر برنامه منسجم تری در قبال آینده سوریه بدون ایران ارائه دهد.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG