لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۰۰

تداوم بحران سلامت در ایران با حذف ارز ترجیحی دارو در دولت پزشکیان


ازدحام در مقابل یک داروخانه در تهران - آرشیو
ازدحام در مقابل یک داروخانه در تهران - آرشیو

در حالی که دولت ابراهیم رئیسی با حذف یارانه‌های دولتی باعث گرانی و کمبود دارو در ایران شد، وزیر بهداشت دولت مسعود پزشکیان هم به تازگی گفته است ارز ترجیحی دارو سال آینده به‌طور کامل قطع خواهد شد.

حسن نایب‌هاشم پزشک و فعال حقوق بشر، و احمد علوی استاد و پژوهشگر اقتصاد، روز جمعه ۹ آذر با حضور در برنامه تحلیلی شبانگاهی صدای آمریکا به بررسی معضلات سلامت و دارو و بودجه‌های این بخش پرداخته و نسبت به تضعیف سلامت جامعه در صورت تداوم سیاست‌های کنونی جمهوری اسلامی در حوزه سلامت هشدار دادند.

حسن نایب‌هاشم با انتقاد از تصمیم دولت پزشکیان برای حذف ارز ترجیحی دارو گفت در صورت اجرای این طرح با افزایش دوباره قیمت دارو مواجه خواهیم شد و شرایط در کشور در این حوزه بغرنج خواهد شد.

این پزشک و فعال حقوق بشر با بیان این که همه ارز اختصاص یافته به موضوع ایران کمتر از ۱۳ میلیارد یورو است افزود: «این رقم به هیچ وجه تامین‌کننده نیازهای بهداشتی کشور نیست و سرازیر شدن بودجه به سمت اهداف حکومت به جای تامین نیازهای سلامت، جان مردم ایران را با خطر جدی روبرو خواهد کرد.»

احمدی علوی هم در برنامه تحلیلی شبانگاهی صدای آمریکا گفت اولویت حاکمیت، رفاه، خوراک و سلامت مردم ایران نیست.

این استاد و پژوهشگر اقتصاد افزود جمهوری اسلامی همزمان با فشارهای تحریمی و اقتصادی بر مردم ایران، عمده بودجه را به فعالیت های نظامی، امنیتی و مراکز عقیدتی خود اختصاص می‌دهد و در این میان تلاش می‌کند بقای خود را تضمین کند نه نیازهای اساسی مردم ایران را.

دولت مسعود پزشکیان در حالی به دنبال حذف ارز ترجیحی دارو در سال آینده است که مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی آبان امسال گزارش داد یک‌ سوم از ایرانیان در سال گذشته توانایی برآورده کردن نیازهای اساسی خود را نداشتند.

رییس سندیکای تولیدکنندگان داروهای انسانی نیز بهار امسال هشدار داده بود این صنعت نیازمند واردات مواد اولیه است، اما نهادها و سازمان‌ها و بانک مرکزی آنطور که باید، توجه ویژه‌ای برای تخصیص ارز ندارند.

اخبار شامگاهی
لطفأ صبر کنيد
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00

XS
SM
MD
LG