لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ ایران ۱۳:۰۶

فساد در ایران| این‌بار یک نماینده مجلس از وجود «فساد کلان» در صنعت خودروسازی گفت


یک نماینده مجلس می‌گوید تنها بابت طراحی صندوق پژو ۲۰۶، ۲۵۰ میلیون دلار هزینه شده است.
یک نماینده مجلس می‌گوید تنها بابت طراحی صندوق پژو ۲۰۶، ۲۵۰ میلیون دلار هزینه شده است.

پس از انتشار اخباری درباره بازداشت تعدادی از مدیران شرکت سایپا و ممنوع الخروجی مدیرعامل این شرکت این بار سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس از وجود «فساد کلان» در صنعت خودروسازی خبرداده است.

خبرگزاری ایسنا روز شنبه ۲۶ مرداد به نقل از بهرام پارسایی نوشت که در جریان تهیه گزارش مربوط به صنعت خودرو در کمیسیون اصل ۹۰ متوجه وجود «فساد کلان و عدم نظارت بر خودروسازی و تبدیل خودروسازان به یک مافیای قدرتمند» شده‌اند.

پارسایی در این‌باره گفت که «طبق اسناد فقط بابت طراحی صندوق پژو ۲۰۶، ۲۵۰ میلیون دلار هزینه شده که با ارز امروز قیمت آن به ۳ هزار میلیارد تومان می‌رسد. این در حالی است که با این میزان پول می‌شد یک خط کامل تولید خودروی جدید را طراحی کرد.»

او عنوان کرد که پژو ۲۰۶ ساخت فرانسه است و در ایران تنها یک صندوق به آن اضافه شده و تبدیل به «پژو اس‌دی» شده است.

سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی گفت که شرکت‌های خودروسازی ۳۰ هزار میلیارد تومان به بانک‌ها و ٢٥ هزارمیلیارد تومان به قطعه سازان بدهکارند و ۳۰ هزار میلیارد تومان هم زیان انباشته دارند.

پیش از این نیز بهرام پارسایی گفته بود که باید شرکت های سایپا و ایران‌خودرو اعلام ورشکستگی کنند.

حالا نیز در حالی این نماینده مجلس از وجود فساد در صنعت خودروسازی ایران سخن گفته که پیشتر در پی انتشار خبر بازداشت تعدادی از مدیران شرکت سایپا و مدیران نمایندگی های این شرکت منتشر شده بود.

همچنین گزارش شده بود که مدیر عامل سایپا نیز از ماهها پیش ممنوع الخروج بوده است.

ایالات متحده بارها فساد مالی نهادینه و غارت دارایی‌های خدادادی ایران توسط وابستگان رژیم حاکم بر این کشور را محکوم کرده و آنها را از جمله عوامل اصلی مشکلات اقتصادی و مالی ایران دانسته است. از جمله چندی پیش مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، در چند توئیت درباره مقام‌های جمهوری اسلامی گفته بود که آنها به جای کمک به مردم درگیر فساد شده‌اند.

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

XS
SM
MD
LG