لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۳ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۵۱

سیلاب در سیستان و بلوچستان؛ تا کنون یک کشته و یک مفقود، راه بیش از ۵۰۰ روستا بسته شد


گزارش‌ها حاکی است که در پی وقوع سیلاب، مردم برخی شهرها و روستاهای سیستان و بلوچستان تا کمر در آب فرو رفته‌‌اند، راه بیش از ۵۰۰ روستا بسته شده و تا کنون یک نفر کشته و یک نفر مفقود شدند.

به گزارش رسانه های داخل ایران، سیلاب در استان سیستان و بلوچستان از روز شنبه ۲۱ دی ماه تا کنون منجر به قطع شدن راه ارتباطی بیش از ۵۰۰ روستا در این مناطق بویژه در جنوب کرمان و سیستان و بلوچستان شده است.

همچنین عباس ارجمندی، مدیرکل مدیریت بحران سیستان و بلوچستان گزارش داد که در بارندگی های اخیر در 102 روستای جنوب استان، پل ها، تاسیسات برق و شبکه های آبرسانی به شدت آسیب دیده است.

بنابر اعلام مرتضی سلیمی رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر تا کنون از کشته شدن یک نفر در استان هرمزگان و مفقود شدن یک نفر در سیستان و بلوچستان براثر این سیلاب در٧٢ ساعت گذشته خبر داده است.

گزارش ها حاکی است که ١٣ شهرستان سیستان و بلوچستان از جمله ایرانشهر، چابهار، خاش، دلگان، زاهدان، سرباز، سراوان، سیب و سوارن، فنوج، کنارک، میرجاوه، نیکشهر و هیرمند تحت تاثیر این سیلاب قرار گرفتند.

تصاویر منتشر شده نیز نشان می دهد که بسیاری از مسیر روستاها با سیلاب روبرو شده و بنا به گزارش رسانه‌های داخل ایران «امکانات هلال احمر برای کمک رسانی کافی نیست چرا که امکانات و زیرساخت‌های مناسب به اندازه کافی برای بازگشایی راه‌های مواصلاتی روستایی و نیز خدمات رسانی به سیل زده های محروم استان وجود ندارد.»

همچنین رئیس بیمارستان سیدالشهداء شهرستان زهک نیز اعلام کرده است که بدنبال بارندگی بدلیل نفوذ آب از سقف یکی ازاتاقهای بخش ccu، قسمتی از سقف کاذب خیس کشیده و ریزش کرده اما تلفات و مصدومی در پی نداشت است.

تکرار شدن آب‌گرفتگی و جاری شدن سیل پس از بارندگی استان های مختلف در ایران در حالی است که مسئولان و مدیران جمهوری اسلامی اقدام موثری برای پیشگیری از وقوع سیلاب و آبگرفتگی و پایین آوردن خسارات در شهرهای مختلف انجام نداده‌اند.

همچنین عدم امدادرسانی لازم و درست نیز انتقاد شهروندان این مناطق در سیستان و بلوچستان را به همراه داشته است.

بحران‌های زیست‌‌محیطی در ایران مدت‌‌ها است که توجه جامعه جهانی را به خود جلب کرده است. مقامات ایالات متحده نیز بارها نسبت به سوءمدیریت منابع طبیعی ایران، جنگل‌‌خواری‌‌های گسترده، و سدسازی‌های غیرضروری و بی‌برنامه، با هدف پر کردن جیب مقامات فاسد رژیم جمهوری اسلامی، هشدار داده و آن را از عوامل اصلی بروز بحران‌های زیست محیطی گوناگون، از جمله سیل‌های ویرانگر و خشکسالی‌های بی‌سابقه، برشمرده‌اند.

برای نمونه چندی پیش برایان هوک، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، با اشاره به این‌که پس از انقلاب در ایران ۶۰۰ سد «بدون هیچگونه ارزیابی محیط زیستی» ساخته شده است، اعلام کرده بود که رژیم جمهوری اسلامی در چهل سال گذشته منابع آبی کشور را با سوءمدیریت نابود کرده است.

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

XS
SM
MD
LG