در حالی که سیلاب در استان لرستان فروکش کرده است، آمار رسمی کشته شدگان سیل در استان لرستان تاکنون ۱۴ نفر اعلام شده و مقامات برآوردهای اولیه خسارات وارده به این استان را بالغ بر ۱۵ هزار میلیارد ریال اعلام کردهاند.
حمیدرضا نظیفی، مدیرکل پزشکی قانونی لرستان، روز چهارشنبه ۱۴ فروردین اعلام کرد که تاکنون ۱۴ جسد به دلیل خفگی ناشی از سیل و یا در ارتباط با آن به پزشکی قانونی استان ارجاع شده است.
بنابر این گزارش از این تعداد سه نفر در الیگودرز، یک نفر در دورود، سه نفر در خرمآباد، دو نفر در کوهدشت، دو نفر در معمولان، دو نفر در چگنی، و یک نفر در نورآباد بوده است.
همچنین برآورد اولین خسارات سیلاب این استان از سوی استانداری لرستان بیش از ۱۵ هزار میلیارد ریال اعلام شده است.
معاون عمرانی استانداری لرستان به خبرگزاری تسنیم گفت که این مبلغ میزان خسارت نهایی نیست بلکه بر اساس برآورد اولیه و سر انگشتی صورت گرفته و مربوط به خساراتی است که به زیرساختهای استان وارد شده است.
اما هنوز وضعیت برخی مناطق سیل زده این روستا همچنان بحرانی است، از جمله در شهرهای درورد و ازنا. نماینده مردم درورد و ازنا در مجلس گفته است که در این منطقه هماکنون راه ارتباطی بیش از ۱۳ روستا قطع شده و ۱۱ روستا نیز برق ندارند.
در معمولان نیز ورودیهای شهر مسدود است و به گفته مقامات استان «شهر معمولان به شدت به آذوقه و مواد غذایی نیاز دارد.»
گزارش ها حاکی از آن است از ۶۵۰ روستا که دچار قطعی آب بودهاند در حال حاضر آب ۲۰۵ روستای این استان وصل شده است.
همچنین شرکت توزیع برق لرستان گزارش داد که ۶۷۰ روستای استان و بخش عظیمی از شهر پلدختر و جنوب شهر خرمآباد در سیل اخیر بی برق شدند که بنا به گفته مدیرعامل برق لرستان تا صبح امروز برق در ۲۹۱ روستا وصل شده است.
گزارشها حاکی است فرودگاه خرم آباد که براثر سیل تعطیل شده بود از روز چهارشنبه پروازهایش از سر گرفته شده است.
بحران سیل از اواخر روزهای اسفند سال ۹۷ در ایران آغاز شده و تاکنون خسارت های مالی و جانی فراوانی را وارد کرده است. مدیریت بحران از سوی مسئولان و دیرکرد در امدادرسانی به حادثهدیدگان نیز انتقادهای فراوانی را به همراه داشته است.
مقامات ایالات متحده بارها نسبت به سوءمدیریت منابع طبیعی ایران و سدسازیهای غیرضروری و بیبرنامه با هدف پر کردن جیب مقامات فاسد رژیم جمهوری اسلامی هشدار داده و آن را از عوامل اصلی بروز بحرانهای زیست محیطی گوناگون، از جمله سیلهای ویرانگر و خشکسالیهای بیسابقه، برشمردهاند.