در حالی وقوع سیل در پلدختر تا کنون به سه هزار واحد مسکونی و تجاری آسیب وارد کرده است که انتقادها نسبت به روند امدادرسانی به سیلزدگان ادامه دارد و مسئولان ایران می گویند که این سیل تاکنون تلفات جانی در پی نداشته است.
با گذشت دو روز از سیل ویرانگر در استان لرستان به ویژه در شهر پلدختر و با فروکش کردن آب در حالی عملیات امدادرسانی آغاز شده است که تصاویر منتشر شده حاکی از خسارات سنگین به این شهر و زندگی مردم در این منطقه است.
مدیرکل بنیاد مسکن لرستان نیز از خسارت سیل به سه هزار واحد مسکونی و تجاری در شهرستان پلدختر خبر داده و گفته است که این واحدها تخریب و یا دچار آبگرفتگی شدندو نیاز به ترمیم و بازسازی دارند.
گزارشها نیز از نارضایتی مردم از روند امدادرسانی در این شهر حکایت دارد و هنوز میزان دقیق خسارات وارد شده به شهر پلدختر اعلام نشده است.
سیلی که مردم پلدختر را به پشت بامها کشاند و سیلاب خروشان آن تا سقف خانهها نیز رسید حالا به جزء نگرانی ها درباره میزان خسارات مالی نسبت حالا نگرانیهایی را نیز نسبت به میزان تلفات جانی در این شهر ایجاد کرده است.
پیشتر استاندار لرستان اعلام کرده بود که هیچ آماری از تلفات احتمالی در دست نیست.اما خبرهای غیررسمی شایعه وجود تلفات جانی در سیلاب پلدختر را پررنگتر کرد موضوعی که در نهایت استانداری لرستان روز چهارشنبه ۱۴ فروردین آن را رد کرده و گزارش داد که هنوز به طور قطعی درباره فوتی سیل گزارشی داده نشده و تعداد کشته شدگان شایعه است که به گوش ما هم رسیده است.
رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر نیز وجود تلفات جانی در سیل پلدختر را رد کرده است.
با این حال آمار مصدومان سیلاب پلدختر تا کنون ۱۵۰ نفر اعلام شده که در حال حاضر ۱۵ نفر آنها در خرمآباد بستری هستند.
هلال احمر نیز اعلام کرده که تا کنون به ۴۰ روستای این شهرستان امدادرسانی شده و بیش از سه هزار نفر در مناطق امن روستاها اسکان داده شده اند.
هلال احمر ایران گفته است که هیچ نگرانی نسبت به بحث امدادرسانی به سیلزدگان در پلدختر وجود ندارد و بیشتر از آمار افراد حادثه دیده اقلام امدادی و زیستی به استان ارسال شده است اما در مقابل فرمانده نیروی زمینی سپاه در بازدید از شهر سیلزده پلدختر گفته است که «مردم نیاز مبرم به پتو و لوازم گرمایشی دارند».
سرتیپ محمد پاکپور، «مشکلات پلدختر» را زیاد توصیف کرده و گفته است که هیچ مدیریتی در منطقه وجود ندارد. او عنوان کرده که هیچ «مسئول دولتی» جرات ورود ندارد چرا که «مردم عاصی» هستند.
واکنش دیرهنگام دستگاههای حکومتی به سیل اخیر، که موج نخست آن از ۲۶ اسفند در استانهای مازندران، گلستان و خراسان شمالی آغاز شد، انتقاد بسیاری از شهروندان این مناطق را در پی داشته است.
مقامات ایالات متحده بارها نسبت به سوءمدیریت منابع طبیعی ایران و سدسازیهای غیرضروری و بیبرنامه با هدف پر کردن جیب مقامات فاسد رژیم جمهوری اسلامی هشدار داده و آن را از عوامل اصلی بروز بحرانهای زیست محیطی گوناگون، از جمله سیلهای ویرانگر و خشکسالیهای بیسابقه، برشمردهاند.
مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، در اردیبهشت ماه سال گذشته با اعلام حمایت از مردم ایران گفته بود که «بحرانهای مالی و زیست محیطی را در ایران شاهد هستیم. فساد کشور را فرا گرفته است. رژیم از مردم خود میدزدد.»