پایگاه دادههای باز ایران در گزارشی تحلیلی میگوید که به علت تغییرات اقلیمی و افزایش رویدادهای شدید آب و هوایی، میزان بروز سیل و زلزله در ایران رو به افزایش دارد.
بنا به آمار رسمی، در یک دهه گذشته، به طور میانگین هر سال یک هزار سیل و زلزله منجر به عملیات امدادی هلال احمر در ایران اتفاق افتاده اما میانگین تعداد سیل در نیمه دوم دهه ۱۳۹۰ خورشیدی، ۶۰ درصد بیشتر از نیمه اول بوده و از ۶۳۶ سیل بین سالهای ۹۰ تا ۹۴، به ۱۰۰۷ سیل بین سالهای ۹۵ تا ۹۹ رسیده است.
بر اساس این آمار، بین سالهای ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۹ در اثر این حوادث نزدیک به ۱۹ هزار تن مجروح شدند که بیش از ۱۴ هزار تن آن مربوط به نیمه دوم این دهه است.
علاوه بر سیل و زلزله، در دهه گذشته به طور میانگین در هر سال بیش از ۳۰ هزار عملیات امدادی شامل آتشسوزی، برف و کولاک، حوادث جاده ای، دریایی و ساحلی، رانش زمین، ریزش آوار، حوادث شهری، صاعقه، طوفان، گردوغبار، حوادث صنعتی و کارگاهی و... ثبت شده است.
وضعیت این حوادث در مناطق جنوبی ایران بدتر است، به طوریکه در سال ۱۴۰۰، استانهای کرمان، سیستان و بلوچستان، فارس و هرمزگان بیشترین آمار سیل، و استانهای کرمان، هرمزگان، فارس و خوزستان بیشترین آمار زلزله را داشتهاند.
با وجود همه این شواهد که نشان دهنده افزایش حوادث طبیعی و نیاز بیشتر به عملیات امدادی است، در قانون بودجه سال ۱۴۰۲، مجموع اعتبارات جاری و عمرانی جمعیت هلال احمر ایران، نزدیک به ۷ هزار میلیارد تومان است و این در شرایطی است که کل اعتبارات حوزه علمیه حدود ۲ برابر، مجموع گردش مالی پیش بینی شده برای صدا و سیما بیش از ۳ برابر و بودجه سپاه پاسداران بیش از ۷ برابر بودجه این جمعیت است.
این مطلب بر اساس گزارش پایگاه دادههای باز ایران تنظیم شده است