لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۴۹

دیدگاه| آیا عضویت اسرائیل در گروه «اقدام مالی علیه پولشویی» به فشار بر ایران منتهی می‌شود؟


گزارشی از یوناح جرمی باب در روزنامه جروزالم پست

آیا با پیوستن اسرائیل به سازمان معتبر «گروه بین المللی اقدام مالی» برای مبارزه با پولشویی موسوم به «اِف اِی تی اِف» در روز دوشنبه، اورشلیم می تواند در همکاری با واشنگتن در جلسه ۱۷ فوریه این سازمان تهران را به لحاظ مالی تحت فشار بگذارد؟

ایران از پیش با «گروه بین المللی اقدام مالی» مشکلاتی دارد و به همراه کره شمالی به عنوان مناطق پر خطر هدف یک رشته بیانیه های علنی منفی در سال های اخیر بوده است.

در بیانیه ماه اکتبر «گروه بین المللی اقدام مالی» ذکر شد که کشورهای عضو باید به «ارائه مشورت به نهادهای مالی شان در اعمال تدابیر قانونی شدید شامل تهیه اطلاعات درباره دلایل مبادلات مالی مورد نظر، روابط تجاری و تراکنش ها با افراد حقیقی و حقوقی از ایران ادامه بدهند».

این نگرانی ها در برابر تصمیم «گروه بین المللی اقدام مالی»، به عدم اعمال تدابیر اقتصادی تنبیهی علیه ایران که پیش از توافق هسته ای سال ۲۰۱۵ انجام گرفته بود، موضوعی ثانویه است.

«پروژه ویسکانسین» مستقر در آمریکا که طیفی از تحولات مرتبط با ایران را زیر نظر دارد، در گزارش ماه نوامبر خود گفته بود عدم اعمال تحریم های اقتصادی از سوی «گروه بین المللی اقدام مالی»، «حمایتی موقت از تلاش اعضای باقیمانده در برجام برای حفظ توافق هسته ای» در مقابل تلاش های آمریکا است.

«گروه بین المللی اقدام مالی» در بیانیه ماه اکتبر به ایران هشدار نداد که برای پرهیز از اقدام های بیشتر باید در مقابله با تامین مالی تروریسم و پولشویی به پیشرفت هایی برسد. این گروه ۹ مورد حل نشده را برای تهران فهرست کرده است. بعضی از این موارد شامل جرم تلقی کردن تامین مالی ترور و پولشویی، تشخیص و توقیف دارایی های تروریست ها، اجرای یک نظام قانونمند و ایجاد یک واحد اطلاعات مالی مستقل است.

هر چند بیانیه های «گروه بین المللی اقدام مالی» در مورد ایران در سال های اخیر شدت بیشتری گرفته است، ولی تصمیم گیری ها در آن نهاد با اجماع صورت می گیرد.

با حضور بسیاری از کشورهای اروپایی وفادار به توافق هسته ای ایران در «گروه بین المللی اقدام مالی» و همچنین عضویت کشورهای منتقد اسرائیل مانند ترکیه و آفریقای جنوبی دشوار بتوان انتظار داشت این گروه شدت موضع بیشتری علیه ایران نشان دهد.

تنها امید به شدت عمل این گروه در صورتی است که ریاست آن به دست دولت ترامپ بیافتد.

به احتمال زیاد، ایران به پیشرفت های تدریجی کند مورد نظر گروه ادامه می دهد تا اگر چه هدف انتقادهای مداوم قرار داشته باشد ولی با پیامدهای تازه و عمده ای روبرو نشود.

از این منظر، پیوستن اسرائیل فرصتی برای به چالش کشیدن علنی ایران خواهد بود ولی به اعمال فشار سنگین بر جمهوری اسلامی نمی انجامد.

برگردان فارسی این گزارش تنها به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آن الزاماً بازتاب دیدگاه صدای آمریکا نیست.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG