منابع حقوق بشری گزارش دادند که مقامات قضایی جمهوری اسلامی دستکم ۱۱ زندانی را در استانهای البرز، مازندران، قم، و کرمانشاه اعدام کردند. در این زمینه زرتشت احمدی راغب، زندانی سیاسی، در پیامی که به صدای آمریکا رسیده، گفت حکومت با اعدامها تلاش دارد مردم را به «سکوت و خفقان» وادارد.
همزمان با گزارشها از اعدام دستکم پنج زندانی در زندان قزلحصار، زرتشت احمدی راغب، زندانی سیاسی در این زندان استان البرز، در پیامی که روز پنجشنبه ۲۰ دی به بخش فارسی صدای آمریکا رسید، با تأکید بر همبستگی و اتحاد زندانیان بند سیاسی این زندان در پیشبرد کارزار سهشنبههای نه به اعدام، گفت: «تیغ تیز و شمشیر بران صدور احکام و اجرای اعدام همچنان در دست حاکمان مستبد است و تیغ اعدامها را بالا کشیدهاند تا مردم معترض به این شرایط سخت را به سکوت و خفقان وادار کنند.»
آقای احمدی راغب تأکید کرد: «اما ملت همواره یک پیام برای دیکتاتورها دارند: شما را سرنگون میکنیم!»
بر اساس گزارش مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در روز پنجشنبه ۲۰ دی، عوامل قوه قضاییه جمهوری اسلامی حکم اعدام پنج زندانی، از جمله دو تبعه افغانستان را در زندان قزلحصار استان البرز اجرا کردند.
این نهاد حقوق بشری همچنین گزارش داد که زندانیان اعدامشده در قزلحصار سلمان بزرگمهر و رضا عزیزیان با اتهام مربوط به مواد مخدر، و اشکان پیریان، و دو تبعه افغانستان که نام آنها در گزارش ذکر نشده، با اتهام قتل بودهاند و اجرای حکم اعدام آنها روز چهارشنبه ۱۹ دی صورت گرفته است.
همچنین، سازمان حقوق بشر ایران گزارش داد که بامداد چهارشنبه ۱۹ دی، یک زندانی به نام میلاد بائو دیزلآبادی اهل قائمشهر به اتهام قتل در زندان ساری در مرکز استان مازندران به دست مقامات قضایی اعدام شده است.
وبسایت ههنگاو نیز گزارش داد که که چهار زندانی به نامهای فرمان افریستم، مظفر شهسواری، محمد شهیدی، و اشکان کاظمی که در پروندههای جداگانه به اتهام «قتل» به اعدام محکوم شده بودند، روز سهشنبه ۱۸ دی در زندان مرکزی کرمانشاه اعدام شدند.
بر اساس این گزارش، اشکان کاظمی «از اعضای رسمی ارتش» بوده، اما جزئیات دیگری درباره چرایی انتساب اتهام قتل به او عنوان نشده است.
این منبع خبری همچنین گزارش داد که یک زندانی به نام حسن نوروزی با اتهام قتل در زندان مرکزی قم به دست مقامات قضایی جمهوری اسلامی اعدام شده است.
مطابق این گزارش، اعدام آقای نوروزی روز یکشنبه ۱۶ دی اجرا شده اما تاکنون خبر آن منتشر نشده بود.
صدور و اجرای حکم اعدام با عنوان «قصاص نفس» در جمهوری اسلامی ایران در شرایطی انجام میشود که مطابق قوانین حکومتی، قتل عمد، درجهبندی نشده است و «هر نوع قتلی فارغ از شدت و ضعف و انگیزه متهم، منجر به صدور حکم اعدام میشود.»
همچنین، اعدام زندانیان در ارتباط با مواد مخدر در چهار سال گذشته به دست مقامات قضایی جمهوری اسلامی به طور مداوم افزایش یافته، چنانکه به گزارش سازمان حقوق بشر ایران، شمار اعدامها در سال گذشته میلادی نسبت به سال پیش از آن، با رشد ۸۴ درصدی به «۴۷۱ اعدام» رسیده است.
با وجود این که قوه قضاییه جمهوری اسلامی در بسیاری از موارد به طور رسمی اعدامها را اعلام نمیکند، اما بنا بر مستندات گردآوری شده توسط نهادهای مستقل حقوق بشری، شمار اعدامها در ایران مقام نخست جهانی نقض حق حیات توسط حکومت را نشان میدهد.
محمود امیری مقدم، مدیر سازمان حقوق بشر ایران، در گفتوگو با صدای آمریکا تأکید کرده است که جمهوری اسلامی از اعدام به عنوان «ابزار سرکوب و ترساندن» شهروندان استفاده میکند.
پیش از این نیز، زندانیان سیاسی عضو کارزار سهشنبههای نه به اعدام بارها اعلام کردهاند که صدور و اجرای احکام اعدام توسط جمهوری اسلامی در ایران برای «ایجاد رعب و وحشت» صورت میگیرد.
کمیته بریتانیایی برای آزادی ایران نیز پیش از این اعلام کرده که بیش از ۲۵۰ تن از نمایندگان دو حزب عمده در پارلمان بریتانیا خواهان اجماع جهانی برای پایان دادن به اعدام در ایران شدهاند و اعدامها در ایران را حربه حکومت برای «ایجاد وحشت» دانستهاند.
همچنین مای ساتو، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر ایران، با انتقاد از وضعیت حقوق بشر و افزایش شمار اعدامها در زندانهای جمهوری اسلامی خواستار کاهش صدور احکام اعدام در ایران شده است.
اعدام زندانیان در ارتباط با مواد مخدر در چهار سال گذشته به دست مقامات قضایی جمهوری اسلامی به طور مداوم افزایش یافته، چنانکه به گزارش سازمان حقوق بشر ایران، شمار اعدامها در سال گذشته میلادی نسبت به سال پیش از آن، با رشد ۸۴ درصدی به «۴۷۱ اعدام» رسیده است.
با وجود اینکه قوه قضاییه جمهوری اسلامی در بسیاری از موارد به طور رسمی اعدامها را اعلام نمیکند، اما بنا بر مستندات گردآوری شده توسط نهادهای مستقل حقوق بشری، شمار اعدامها در ایران مقام نخست جهانی نقض حق حیات توسط حکومت را نشان میدهد.