بخش انگلیسی صدای آمریکا – ایرانیها منتظر آمار نهایی انتخابات پارلمانی هستند، اما کمتر کسی تردید دارد که محافظه کاران و تندروها پیروز قاطع انتخابات باشند؛ انتخاباتی که نرخ مشارکت آن به طور نامعمولی پایین است.
پیش از انتخابات ۲۱ فوریه، هزاران تن از اصلاحطلبان و میانهروها توسط مقامهای تندرو انتخاباتی رد صلاحیت شدند، که تردید اندکی در مورد پیروزهای نهایی انتخابات باقی گذاشت.
کمیته ملی انتخابات روز شنبه گفت که آرای ۷۱ حوزه انتخابیه از مجموع ۲۰۸ حوزه انتخابیه در سراسر کشور را شمارش کرده است.
اسماعیل موسوی، یک سخنگوی کمیته، گفت که مسئولان انتخابات «تلاش خواهند کرد آمار نهایی را امشب منتشر کنند، و اگر کار زیاد طول بکشد، فردا [۲۳ فوریه].»
در حوزههای انتخابیهای که نامزدها نتوانستند ۲۰ درصد آرا را کسب کنند، دور دوم انتخابات در ماه آوریل برگزار خواهد شد.
وزارت کشور گفت که نامزدهای محافظهکار به رهبری محمدباقر قالیباف، در رقابت برای ۳۰ کرسی تهران، پیشتاز هستند.
قالیباف، شهردار پیشین تهران و فرمانده سابق نیروی هوایی در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، به نظر میرسد که نامزد اول برای ریاست پارلمان بعدی باشد.
رسانههای منتسب به محافظهکاران و تندروها پیروزی فراگیری را برای نامزدهای خود پیش بینی کردهاند.
خبرگزاری نیمه رسمی فارس، منتسب به سپاه پاسداران، ادعا کرد که نتایج ۱۸۳ کرسی از ۲۹۰ کرسی پارلمان مشخص شده و گفت نامزدهای محافظه کار ۱۳۵ کرسی، اصلاح طلبان ۲۰ کرسی و مستقلها ۲۸ کرسی را از آن خود خواهند کرد.
در انتخابات سال ۲۰۱۶، بلوک اصلاحطلبان و میانهروها ۴۱ درصد از مجموع ۲۹۰ کرسی پارلمان را به خود اختصاص داده بودند. تندروها ۲۹ درصد و مستقلها ۲۸ درصد کرسیها را از آن خود کرده بودند.
تمامی این آمار انتخابات توسط گروهی از روحانیون اسلامی تندرو در شورای نگهبان نظارت میشوند، که ۷۱۴۸ داوطلب و حدود ۹۰۰۰ نامزد بالقوه را رد صلاحیت کردند.
۹۰ عضو پارلمان فعلی در میان کسانی هستند که رد صلاحیت شدهاند. بسیاری از آنها قانونگذاران میانهرو یا اصلاحطلب هستند که از تعامل با غرب حمایت میکنند.