نتایج یک نظرسنجی نشان می دهد که در صورت رقابت حسن روحانی و محمود احمدی نژاد در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۹۶، آقای روحانی بر رقیب خود پیروز خواهد شد.
بر اساس آخرین نظرسنجی موسسه پژوهشی آی پُز، در صورتی که در انتخابات ریاست جمهوری ایران در سال ۹۶ روحانی و احمدی نژاد با شرایط امروز با یکدیگر رقابت کنند، حسن روحانی ۴۱ درصد آرا را به خود اختصاص می دهد در حالیکه محمود احمدی نژاد تنها موفق به کسب ۲۹ در صد آرا میشود.
موسسه آی پُز (Information and Public Opinion Solutions LLC) که یک موسسه پژوهشی و مشاوره ای در ایالات متحده است می گوید نظرسنجی خود را بر اساس مصاحبه های تلفنی انجام می دهد. این موسسه موفق شده بود براساس نظرسنجی نتایج انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲ را پیش بینی کند.
بر اساس نظرسنجی اخیر موسسه آی پز، آقای احمدی نژاد آرای بیشتری را در میان افراد فاقد تحصیلات دانشگاهی و جامعه روستایی کسب می کند. این نظرسنجی اسفند ماه ۹۴ برگزار شده اما نتایج آن به تازگی منتشر شده است.
موسسه آی پز اعلام کرده است که مشابه همین نظرسنجی را اسفند ماه سال ۹۳ انجام داد که در آن آقای روحانی ۲۸ درصد و آقای احمدی نژاد ۲۴ درصد آرا را کسب کرد.
ظریف محبوب ترین، احمدی نژاد کمترین محبوبیت
یکی دیگر از نظرسنجیهای موسسه آی پز که به تازگی نتایج آن منتشر شده است، به میزان محبوبیت سیاستمداران ایرانی نزد مردم مربوط است.
بر اساس نتایج نظرسنجی این موسسه، در میان سیاستمداران ایرانی از هر سه دسته اصلاح طلب، اصولگرا و اعتدالگرا، محمد جواد ظریف بیشترین محبوبیت را دارد.
این نظرسنجی نشان می دهد که ۷۶ درصد از ایرانیان به محمدجواد ظریف نظر مثبت، خیلی مثبت یا تاحدی مثبت داشتهاند. بعد از آقای ظریف، حسن روحانی با ۷۵ درصد، محمد خاتمی با ۶۵ درصد، حسن خمینی با ۶۴ درصد، اکبر هاشمی رفسنجانی با ۶۴ درصد و محمود احمدی نژاد با ۵۷ درصد قرار دارند.
در انتهای جدول سیاستمداران محبوب هم احمد جنتی و محمد تقی مصباح یزدی به ترتیب با ۲۱و ۱۸ درصد محبوبیت قرار دارند.
این نظرسنجی گزینه های مختلفی را پیش روی نظر دهندگان قرار داد که بر اساس آن برخی از شهروندان گزینه "نمی شناسم" را مقابل اسم تعدادی از این چهره های سیاسی انتخاب کردند.
نتیجه دیگری که از نظرسنجی آی پز درباره سیاستمداران برجسته ایران به دست آمده است، نمودار نبود علاقمندی به سیاستمداران است.
بر اساس این نتایج، احمدی نژاد با ۳۹، علی لاریجانی با ۳۴ و احمد جنتی با ۳۱ درصد در بالای جدول سیاستمدارانی هستند که ایرانیان علاقه ای به آنها ندارند و محمد جواد ظریف و قاسم سلیمانی با ۷ و ۱۱ درصد هم کمترین آرای عدم محبوبیت را گرفته اند و در انتهای این جدول قرار گرفتند.
احمد جنتی، که بعد از علی لاریجانی و احمدی نژاد در رتبه سوم عدم محبوبیت قرار گرفته، به تازگی به ریاست مجلس خبرگان انتخاب شده است.
جنتی حتی در میان اصولگراها هم کمترین محبوبیت را دارد
نتیجه جالب دیگر این نظرسنجی نشان می دهد که احمد جنتی، چهره سرشناس اصولگرایان، دبیر شورای نگهبان و رئیس مجلس خبرگان، حتی در میان پاسخ دهندگان اصولگرا هم کمترین محبوبیت را دارد.
این در حالی است که بر اساس نتایج این بررسی که در نمودار جداگانه ای منتشر شده، ظریف، روحانی، حسن خمینی، هاشمی رفسنجانی و علی مطهری در میان چهره های محبوب اصولگرایان بالاتر از جنتی هستند.
نمره منفی جنتی در "میزان خالص علاقمندی"
در نهایت موسسه آی پز نمودار "میزان خالص علاقمندی" را تهیه کرده است. برای تهیه این نمودار، پاسخ افرادی که هیچ نظری ندارند یا چهرههایی را نمیشناسند، کنار گذاشته شده است.
بر اساس نمودار "میزان خالص علاقمندی"، ظریف با ۶۹ درصد محبوب ترین سیاستمدار ایرانی است و پس از او، روحانی، حسن خمینی، خاتمی و هاشمی رفسنجانی بیشترین محبوبیت را دارند. نکته جالب توجه آن است که جنتی و مصباح این بار با نمرات منفی در انتهای جدول علاقمندی مردم به سیاستمداران ایرانی قرار گرفته اند؛ احمد جنتی، رئیس جدید مجلس خبرگان نمره منفی ۱۰ و مصباح یزدی نمره منفی دو را به دست آورده است.
موسسه آی پز توضیح داده است که این نظرسنجی از ۲۱ اسفند ۹۴ تا ۵ فرودین ۹۵ از طریق مصاحبه تلفنی صورت گرفته است. پاسخ دهندگان ۱۰۷۷ نفر بودند که تصادفی و از میان مناطق مختلف شهری و روستایی انتخاب شدند. در نهایت نیز بنا به اعلام موسسه، ۱۶ نفر که پاسخ آنان صادقانه ارزیابی نشد از میان پاسخ دهندگان حذف شدند.