لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۴ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۳۷

یک روز پس از انتخابات: پیروزی در دور اول



پیروزی در دور اول
دقایقی مانده به ساعت هشت و سی دقیقه شنبه شب، مصطفی محمد نجار، وزیر کشور جمهوری اسلامی، آخرین نتیجه انتخابات برای تعیین رئیس یازدهمین دولت جمهوری اسلامی را اعلام کرد. وزیر کشور ایران حسن روحانی را با کسب ۱۸ میلیون و ۶۱۳هزار و ۳۲۹ رای با اکثریت مطلق آراء برنده رقابت انتخاباتی در دور اول انتخابات اعلام کرد.

این در حالی ست که تقریبا همه ناظران و تحلیل گران سیاسی در داخل و خارج از کشور پیش بینی کرده بودند که انتخابات به دور دوم کشیده شود.شاید در این میان تنها علی اکبر ناطق نوری بود که به هنگام انداختن رای خود به صندوق گفته بود انتخابات در دور اول به نتیجه می رسد.

آرای دیگر نامزدها
به گفته محمد نجار دیگر نامزدها به ترتیب: محمد باقر قالیباف، با ۶ میلیون و ۷۷ هزار و ۲۹۲ رای، سعید جلیلی با ۴ میلیون و ۱۶۸ هزار و ۴۱۲ رای ، علی اکبر ولایتی ۲ میلیون و ۲۶۸ هزار و ۷۵۳ رای و محمد غرضی ۴۴۶ هزار و ۱۵ رای نفرات بعدی این انتخابات بودند. در این انتخابات حسن روحانی توانست با فاصله ای چشمگیر حدود ۱۲ میلیون رای بر آقای قالیباف پیروز شود.

درصد مشارکت مردم
محمد نجار درباره درصد مشارکت مردم در انتخابات گفت، از میان ۵۰ میلیون و ۴۸۳ هزار و ۱۹۲ نفر واجد شرایط رای دهندگی در این انتخابات، ۳۶ میلیون و ۷۰۴ هزار و ۱۵۶ نفر رای خود را به صندوق ها ریختند. به این ترتیب میزان مشارکت ۷۲/۶۰ درصد بوده است.میزان ارای صحیح ۳۵ میلیون و ۴۵۸ هزار و ۷۴۷ رای اعلام شد.

رای گیری برای انتخاب رئیس جمهور و اعضای شوراها
روز جمعه ۲۴ خرداد ماه مردم به صورت هم زمان به نامزدهای محبوب خود برای ریاست جمهوری و عضویت در شوراهای شهر و روستا رای دادند. این رای گیری از اولین ساعت های روز آغاز شد و تا سه بار در سراسر کشور و چهار بار برای تهران تمدید شد.

وی افزود نامزدهایی که به نتایج آراء شکایت دارند می توانند ظرف ۴۸ ساعت شکایت خود را به ستاد انتخابات ارائه دهند .این شکایت ها توسط هیئت اجرایی و با همکاری شورای نگهبان مورد رسیدگی قرار می گیرد و نتیجه آن ظرف ۲۴ ساعت به وزارت کشور اعلام می شود.

دمکرات ترین انتخابات دنیا
در حالی که محمد نجار انتخابات ایران را سالم توصیف کرد، اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام روز شنبه در جلسه این مجمع گفت ایران دمکرات ترین انتخابات دنیا را برگزار کرد. او افزود هیچ شبهه ای نمی توان به انتخابات وارد کرد.

پیام تبریک رقیبان انتخاباتی
همه نامزدهای انتخاباتی، چه آن ها که تا آخر ماندندو چه آنها که دراخرین روزهایی که به انتخابات مانده بود اعلام انصراف کردند، انتخاب حسن روحانی را به عنوان رئیس جمهوری منتخب تبریک گفتند.

دقایقی پس از تعیین حسن روحانی به عنوان رئیس جمهور ایران پس از احمدی نژاد، محمد رضا عارف، معاون اول دولت اصلاحات، پیروزی روحانی را به او تبریک گفت و آن را «پیروزی روش اصلاح صلبی و اعتدال... و نگاه خردورزانه و اخلاق گرایانه به سیاست و کشورداری» شمرد. محمدرضا عارف تنها نامزد اصلاح طلبان در این انتخابات بود که به توصیه اصلاح طلبان به نفع آقای روحانی اعلام انصراف کرد.

محمد باقر قالیباف، نامزد دیگر و رقیب انتخاباتی آقای روحانی نیز این موفقیت را به او تبریک گفت و آن را انتخابی شایسته توصیف کرد.

علی اکبر ولایتی، دیگر نامزد انتخابات بود که در پیامی به روحانی پیروزی او را در کسب رای اعتماد مردم» تبریک گفت. او این پیروزی را به ترتیب به رهبر، به مردم و به روحانی تبریک گفت.

محسن رضایی ، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام ضمن تبریک گفتن به رهبر و سپس به ملت ایران و روحانی در عین حال از کسانی که از خود او حمایت کردند، تشکر کرد.

سعید جلیلی نیز در پیامی با توصیف انتخابات یازدهمین دوره ریاست جمهوری به عنوان انتخابات آزاد بر مبنای الگوی مردم سالاری دینی، موفقیت حسن روحانی را به مردم ایران و به رهبری و روحانی تبریک گفت.

غلامعلی حداد عادل، نامزد اصولگرای انصراف کرده و عضو ائتلاف ۲+۱ نیز در پیامی انجام انتخابات ۲۴ خرداد را به ملت ایران و رهبری و شخص روحانی تبریک گفت.

و سرانجام محمد غرضی در پیامی از ملت ایران چه در داخل و چه در خارج از کشور به خاطر شرکت در انتخابات تشکر کرد و پیروزی روحانی را به رئیس جمهور منتخب تبریک گفت و خواستار موفقیت او در«توسعه فضای اقتصادی، سیاسی، و اجتماعی کشور» شد.

پیام های دیگر:
آیت الله علی خامنه ای در پیامی حضور مردم در انتخابات را «حماسه باشکوه و تاریخی» خواند و آن را «نشان دهنده رشد فزاینده سیاسی و پای فشردن بر مردم سالاری دینی صادقانه و باطل السحر بافته ها و گزافه های دشمنان و حسودان و طمع ورزان» توصیف کرد. او در این پیام ملت ایران را پیروز حقیقی انتخابات دانست و این پیروزی را به امام غایب وملت ایران و حسن روحانی تبریک گفت. علی خامنه ای در این پیام ضمن دادن توصیه هایی به رئیس جمهور منتخب و نامزدها از روحانی خواست تا رسیدن روز پذیرش رسمی مسئولیت خود ساکت ننشیند و از هم اکنون کارهای لازم را آغاز کند.

محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری فعلی نیز در پیامی انتخابات ریاست جمهوری را «رویداد مهم» خواند و آن را « به ملت شریف ایران، مقام معظم رهبری و منتخب محترم ملت» تبریک گفت. او در عین حال خواستار استقرار حکومت عدل جهانی و برقراری عدالت در کشور شد.

پیام تبریک حامد کرزی برای برگزاری انتخابات

به گزارش خبرگزاری های داخلی حامد کرزی رئیس جمهوری افغانستان اولین مقامی بود که برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ایران را تبریک گفت.

خبرگزاری کار به نقل از خبرگزاری صدای افغان، نوشته است حامد کرزی در پیام خود با ابراز خرسندی از «برگزاری موفقیت آمیز انتخابات ایران در فضای صلح و آرامش و مشارکت گسترده مردم»، این انتخابات را گامی دیگر در تقویت مردم سالاری در ایران دانسته است.

رئیس جمهوری افغانستان در این پیام ابراز امیدواری کرده است که با روی کار آمدن دولت جدید روابط دو کشور گسترش یابد.
XS
SM
MD
LG