محمد خاتمی رئیس جمهوری پیشین ایران، در دیدار با یکی از احزاب اصلاحطلب، از «مردم ناراضی» خواست تا «از خودگذشتگی کنند» و «به خاطر ایران پای صندوقها بیایند.»
پیش از این نیز آیتالله خامنهای رهبر جمهوری اسلامی در خرداد ۱۳۹۲ و در آستانه انتخابات ریاست جمهوری گفته بود حتی کسانی که حامی نظام نیستند در انتخابات شرکت کنند و رای بدهند. او پس از انتخابات، حرف خود را عوض کرد و با مصادره تعداد رای دهندگان در انتخابات به نفع خود و نظام گفت منظورش این بوده که مخالفان نظام رای بدهند، نه این که مخالفان نظام کاندیدا شوند.
اکنون و در آستانه انتخاباتی دیگر تحرکات اصلاحطلبان افزایش یافته و در تلاش برای جلب نظر رهبر جمهوری اسلامی و شرکت در انتخابات به منظور جلب آرای مردمی هستند.
به تازگی، محسن رهامی رئیس «کمیته راهبردی جبهه اصلاحات» از جلسات منظم اصلاحطلبان و اصولگرایان با رهبر جمهوری اسلامی خبر داده و یکی از محورهای آن را تلاش برای امیدوار نگه داشتن شهروندان ایران به شرکت در انتخابات دانسته است.
رسول منتجب نیا یک چهره شاخص اصلاحطلب نیز گفته است: «همین که رهبری نامههای ما را بخوانند، امتیاز محسوب می شود.»
واکنش کاربران شبکههای اجتماعی به خاتمی؛ نه به انتخابات حکومتی
دعوت خاتمی از مردم برای شرکت در انتخابات، یکی از عوامل پیروزی حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری و اصلاحطلبان در مجلس شورای اسلامی شمرده میشود، اما این بار درخواست او با واکنشهای عموما منفی مواجه شده است.
مجید توکلی، فعال سیاسی، در توئیتی سیاست ورزی خاتمی و اصلاحطلبان را «تقلیدی» نامیده و نوشته است، «خط قرمز آنها رایآوردنِ خودیهایشان است و نه انتخابات آزاد و دموکراتیک.»
امید هم معتقد است: «باید نقطه پایانی بر انتخابِ میان بد و بدتر گذاشت.»
هشتگی هم به عنوان «خاتمی [...] خورد» به راه افتاده که همراه با اعتراضات شدید به خاتمی و اعلام عدم شرکت در انتخابات توییت میشود، که امکان انتشار آنها در این خبر میسر نیست.