چند روز پس از اینکه وزیر اطلاعات محمود احمدی نژاد نسبت به رخ دادن «فتنهای دیگر» هشدار داد، رئیس قوه قضائیه و دادستان تهران اعلام کردند که اجازه رخ دادن حوادثی نظیر سال ۸۸ را نمیدهند.
صادق لاریجانی، رئیس قوه قضائیه ایران مدعی شد که «دشمن خارجی» ممکن است «هوس کند در انتخابات ضربهای به نظام وارد کند.»
او از روسای دادگستری و دادستانها خواست تا با همکاری نیروهای انتظامی و امنیتی اجازه «فتنهگری» و «اغتشاش» ندهند و «فتنه ۸۸ » تکرار نشود.
هشدارهای امنیتی رئیس قوه قضائیه و داستان تهران: اجازه تکرار «فتنه» در انتخابات نمیدهیم
در حالی که نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا بر عهده مجلس شورای اسلامی ایران است، شورای نگهبان همچنان بر رد صلاحیت نامزدهای اقلیت های دینی اصرار دارد.
مخالفان می گویند براساس قانون اساسی ایران، اقلیت های مذهبی حق برابر با سایر مردم دارند.
در انتخابات دوره قبل شوراها، هفت شهروند زرتشتی در شورای شهرهای یزد، میبد و مبارکه و شورای روستای الله آباد زارچ انتخاب شدند.
اصرار شورای نگهبان به رد صلاحیت نامزدی اقلیتهای دینی
«کمیسیون بررسی تبلیغات انتخابات ریاستجمهوری» روز پنجشنبه ۳۱ فروردین تصویب کرد که امسال مناظرههای انتخاباتی ابتدا ضبط شده و سپس از صداوسیمای جمهوری اسلامی پخش میشود.
پخش زنده مناظرههای انتخاباتی برای نخستین بار در سال ۱۳۸۸ در دستور کار صداوسیما قرار گرفت و در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۹۲ از حالت دو به دو خارج و به صورت گروهی برگزار شد.
رسانههای مخالف دولت از جمله خبرگزاری تسنیم، وابسته به سپاه پاسداران میگویند که دولت حسن روحانی اصرار داشته تا پخش زنده تلویزیونی مناظرهها حذف شود اما در سوی مقابل حامیان دولت در شبکههای اجتماعی به احتمال طرح مسئولیت ابراهیم رئیسی در کشتار مخالفان سیاسی در سال ۱۳۶۷ اشاره میکنند.
عبدالعلی علیعسکری رئیس صداوسیمای جمهوری اسلامی میگوید که این سازمان اصرار داشته مناظرههای انتخاباتی به طور زنده از تلویزیون پخش شود.
از سوی دیگر حسامالدین آشنا، مشاور رئیس جمهوری هم میگوید که حسن روحانی با پخش فیلم ضبط شده مناظرهها مخالف است.
با این اوصاف مشخص نیست در جلسه «کمیسیون بررسی تبلیغات انتخابات ریاستجمهوری» که به ریاست وزیر کشور برگزار شده چه کسانی پخش زنده مناظرههای امسال را حذف کردهاند.
🔴 این شش نامزد در #انتخابات ریاست جمهوری ایران تایید صلاحیت شدند: جهانگیری، روحانی، رئیسی، قالیباف، میرسلیم و هاشمی… https://t.co/9DSujSOV7s
— VOA Farsi (@VOAIran) ۳۱.۱.۱۳۹۶
محمدعلی موحدیکرمانی خطیب نمازجمعه این هفته تهران هم تاکید کرد که مناظرههای انتخابات ریاستجمهوری باید به صورت زنده از صداوسیما پخش شود.
با اعلام مخالفت دولت٬صداوسیما و چند تن از کاندیداها هنوز مشخص نیست که آیا تغییری در تصمیم برای حذف پخش زنده مناظرهها گرفته خواهد شد یا نه.
علیرضا زاکانی و حمیدرضا حاجیبابایی دو نامزد اصولگرا و محمد هاشمی٬ برادر اکبر هاشمی رفسنجانی پس از ردصلاحیت توسط شورای نگهبان در بیانیههای جداگانهای اعلام کردند که تصمیم این شورا را میپذیرند.
وجود شورای نگهبان و دخالت این نهاد منصوب رهبری در روند کاندیداتوری یکی از ایراداتی است که به اعتقاد طیفی از فعالان سیاسی ایران٬ اساس برگزاری انتخابات در ایران را زیر سوال میبرد.
با وجود اعتراضهای انجام شده، علی پورعلی مطلق دبیر ستاد انتخابات کشور اعلام کرد که نظر کمیسیون تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری در مورد نحوه پخش مناظرههای انتخاباتی تغییر نکرده است و به طور قطعی مناظرهها ابتدا ضبط شده و سپس از صداوسیما پخش خواهد شد.