عبدالعلی علیعسکری رئیس صداوسیمای جمهوری اسلامی میگوید که این سازمان اصرار داشته مناظرههای انتخاباتی به طور زنده از تلویزیون پخش شود.
از سوی دیگر حسامالدین آشنا، مشاور رئیس جمهوری هم میگوید که حسن روحانی با پخش فیلم ضبط شده مناظرهها مخالف است.
با این اوصاف مشخص نیست در جلسه «کمیسیون بررسی تبلیغات انتخابات ریاستجمهوری» که به ریاست وزیر کشور برگزار شده چه کسانی پخش زنده مناظرههای امسال را حذف کردهاند.
رسانههای مخالف دولت از جمله خبرگزاری تسنیم، وابسته به سپاه پاسداران میگویند که دولت حسن روحانی اصرار داشته تا پخش زنده تلویزیونی مناظرهها حذف شود اما در سوی مقابل حامیان دولت در شبکههای اجتماعی به احتمال طرح مسئولیت ابراهیم رئیسی در کشتار مخالفان سیاسی در سال ۱۳۶۷ اشاره میکنند.
«کمیسیون بررسی تبلیغات انتخابات ریاستجمهوری» روز پنجشنبه ۳۱ فروردین تصویب کرد که امسال مناظرههای انتخاباتی ابتدا ضبط شده و سپس از صداوسیمای جمهوری اسلامی پخش میشود.
پخش زنده مناظرههای انتخاباتی برای نخستین بار در سال ۱۳۸۸ در دستور کار صداوسیما قرار گرفت و در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۹۲ از حالت دو به دو خارج و به صورت گروهی برگزار شد.
در حالی که نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا بر عهده مجلس شورای اسلامی ایران است، شورای نگهبان همچنان بر رد صلاحیت نامزدهای اقلیت های دینی اصرار دارد.
مخالفان می گویند براساس قانون اساسی ایران، اقلیت های مذهبی حق برابر با سایر مردم دارند.
در انتخابات دوره قبل شوراها، هفت شهروند زرتشتی در شورای شهرهای یزد، میبد و مبارکه و شورای روستای الله آباد زارچ انتخاب شدند.
اصرار شورای نگهبان به رد صلاحیت نامزدی اقلیتهای دینی
چند روز پس از اینکه وزیر اطلاعات محمود احمدی نژاد نسبت به رخ دادن «فتنهای دیگر» هشدار داد، رئیس قوه قضائیه و دادستان تهران اعلام کردند که اجازه رخ دادن حوادثی نظیر سال ۸۸ را نمیدهند.
صادق لاریجانی، رئیس قوه قضائیه ایران مدعی شد که «دشمن خارجی» ممکن است «هوس کند در انتخابات ضربهای به نظام وارد کند.»
او از روسای دادگستری و دادستانها خواست تا با همکاری نیروهای انتظامی و امنیتی اجازه «فتنهگری» و «اغتشاش» ندهند و «فتنه ۸۸ » تکرار نشود.
هشدارهای امنیتی رئیس قوه قضائیه و داستان تهران: اجازه تکرار «فتنه» در انتخابات نمیدهیم
طیف نزدیک به مصباح و تردید برای حمایت از رئیسی
دبیرکل یک تشکل تندروی اصولگرا، حمایت از ابراهیم رئیسی را در انتخابات پیش رو تکذیب کرد.
«جبهه پایداری انقلاب اسلامی» گروهی از اصولگرایان هستند که به محمد تقی مصباح یزدی، روحانی اصولگرای تندرو نزدیک هستند و در دوره پیش انتخابات ریاست جمهوری، سعید جلیلی را به عنوان کاندیدای خود برگزیده بودند.
پیش از این در بیانیهای اعلام شده بود که این جبهه از ابراهیم رئیسی حمایت خواهد کرد اما مرتضی آقا تهرانی امروز اعلام کرد که «فعلا از هیچ گزینهای به شکل رسمی» حمایت نخواهند کرد.
ابراهیم رئیسی، یکی از اعضای موسوم به گروه مرگ که درباره اعدامهای زندانیان سیاسی در سال ۱۳۶۷ تصمیمگیری کرده بود، منتخب «جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی» موسوم به «جمنا» است. پیش از انتخاب رئیسی، سعید جلیلی به دلیل نپذیرفتن «مکانیسم جمنا» از میان گزینههای این گروه بزرگ از اصولگرایان حذف شده بود.
یک ماه مانده به #انتخابات، رهبر جمهوری اسلامی #ایران مدعی تلاش برای تخریب انتخابات https://t.co/NKyaL9YjIr
— VOA Farsi (@VOAIran) ۳۰.۱.۱۳۹۶
قاسم میرزایی، نماینده دماوند و عضو هیات مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها تایید کرد که علی لاریجانی ابلاغیه جنتی را رد کرد. همچنین اسفندیار اختیاری، نماینده زرتشتیان در مجلس، نیز به ایسنا گفت که آقای لاریجانی «مستقیما به هیات نظارت بر انتخابات شوراها دستور داد مطابق قانون اقدام کند».
دو نماینده مجلس می گویند علی لاریجانی به هیات مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها دستور داده که «قانون اجرا شود» و به این ترتیب دستور احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان را «رد» کرده است.
پیشتر آقای جنتی خواستار رد صلاحیت اقلیت های دینی در شهرهایی که اکثریت مسلمان دارند، شده بود.