رسانههای ایران می گویند قیمت هر کیلو سیبزمینی از مرز ۹ هزار تومان گذشت.
خبرگزاری ایسنا سه شنبه عصر نوشت که این محصول تا ۹۵۰۰ تومان نیز به فروش رفته است.
با اینکه موج گرانی برخی کالاها را در ماههای اخیر دربر گرفته، اما مقامات حوزه میوه و سبزی میگویند کمبود نیست بلکه صادرات سیب زمینی باعث گرانی آن شده است.
در ماههای گذشته موج گرانی برخی کالاهای اساسی و روزمره را نیز در بر گرفته بود. در آخرین روزهای اردیبهشت، قیمت برنج ایرانی نسبت به سال گذشته دوبرابر شد و به بیش از ۲۳ هزارتومان رسید.
یک ماه پیش رسانه های داخل ایران از افزایش ۶۰ درصدی قیمت تن ماهی و نایاب شدن آن در برخی فروشگاههای اینترنتی خبر دادند.
پیشتر تب گرانی در بازار ایران بعد از مرغ و گوشت به محصولاتی همچون گوجه و پیاز نیز رسیده بود.
افزایش قیمت کالاها در ایران در شرایطی ادامه دارد که اخیرا نیز اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهوری ایران از احتمال بازگشت سهمیهبندی و «کوپنی شدن» برخی کالاها در ایران سخن گفته است.
چهارم اردیبهشت ماه، دو هفته بعد از قرار گرفتن سپاه پاسداران در فهرست گروه های تروریستی از سوی آمریکا و سه روز بعد از لغو معافیت خرید نفت از ایران توسط ایالات متحده، آیتالله خامنهای رهبر جمهوری اسلامی در یک سخنرانی عمومی گفت که «تحریمها میتواند به نفع کشور باشد.»
در همان روز برایان هوک، نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران، در یک گفتوگوی تلویزیونی گفت: «ایرانیها همه جای جهان موفق هستند؛ ولی درون کشورشان موفقیت ندارند. یک مافیای دینی و یک رژیم دزدسالار در تهران حاکم است. آنها مردم خودشان را بیرحمانه غارت میکنند تا تمام این نیروهای نیابتی را در سراسر خاورمیانه - از لبنان گرفته تا سوریه، عراق، یمن، و بحرین - تامین مالی کنند. ایالات متحده و نیز مردم ایران میخواهند این وضعیت پایان یابد.»
آقای هوک به شبکه تلویزیونی فاکسنیوز گفت: «تحریمهای ما، رژیم [جمهوری اسلامی] را هدف قرار داده است تا اساسا هزینه سیاست خارجی خشونتآمیز و بدخواهانهاش را افزایش دهد. حالا ایران باید انتخاب کند: یا رفتار کردن مانند یک کشور عادی را آغاز کند و یا شاهد فروپاشی اقتصادش باشد. این هزینهای است که رژیم بابت رفتار کردن مانند یک رژیم قانونشکن میپردازد.»